Nieuws - 31 maart 2016   9:40 Nachtelijke skitrip eindigt fataal in Lachtal

Door:

In het Oostenrijkse Lachtal is dinsdagnacht een 48-jarige skiër overleden nadat hij nog een afdaling probeerde te maken. De man crashte in een rivier en overleed ter plekke! 

De 48-jarige skiër was nog boven op de piste toen de nacht al gevallen was en hij dacht dat hij de dalafdaling richting zijn accommodatie nog wel kon maken in het donker. Rond de klok van 9 uur ‘s avonds begon hij aan de afdaling en in eerste instantie bleef de man nog gewoon op de piste, maar waarschijnlijk is hij in het donker afgedwaald en buiten de pistes terecht gekomen.

Dit was nog maar één van de navigatiefouten van de man, omdat hij op een later moment een rechterbocht niet aan zag komen. In plaats van de bocht te maken ging de man rechtdoor waardoor hij op een rivierbed knalde en hier heeft hij enige tijd gelegen.

Een half uur later werd de man gevonden door zijn partner, die vervolgens samen met de bestuurder van een Pistebully heeft geprobeerd de man te reanimeren. Helaas mocht dit niet meer baten en was de man ter plekke overleden aan zijn verwondingen.

De Oostenrijkse politie heeft in ieder geval een onderzoek gestart naar de oorzaak van dit ongeval en dan vooral de reden waarom de man zo laat nog bovenop de piste stond. Normaal gesproken kunnen alleen de medewerkers van het skigebied nog laat op de piste blijven zonder serieuze begeleiding terwijl deze man gewoon een normale toerist was.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws