Nieuws - 15 mei 2019   10:08 NBA kampioen Tony Parker koopt twee skigebieden in Frankrijk

Door:

Een Franse Belg die in de Verenigde Staten woont en twee skigebieden koopt terwijl hij volgens z’n contract geen meter op de latten mag staan? Logisch toch! 

Als je vier keer kampioen bent geworden met je team in de NBA, de grootste basketbal competitie ter wereld, dan heb je wel iets weten te presteren. Toch? Tony Parker, die momenteel in de VS speelt voor de Charlotte Hornets heeft in ieder geval een aardig zakcentje weten te verdienen en nu gaat de basketbalspeler de zakenwereld in. Hij heeft twee skigebieden in Frankrijk gekocht.

De link klinkt in eerste instantie heel erg onlogisch. Want wat heeft een NBA speler die in de States woont met Franse skigebieden? Het zit zo. Parker is geboren in het Belgische Brugge, maar heeft de Franse nationaliteit. Hij heeft jarenlang in Parijs gewoond en ook in Parijs gebasketbald, evenals in de Franse stad Lyon. Oh ja, z’n moeder is trouwens 100% Nederlands, om het nog een beetje vager te maken. Zijn vrouw heeft ook de Franse nationaliteit en zij is een fanatieke wintersporter.

Tony Parker mag volgens zijn contract geen meter skiën, maar Parker heeft aangegeven dat hij aan het laatste stukje van zijn carrière bezig en dat hij waarschijnlijk snel met pensioen gaat. Op z’n 36e! En wat doe je als je gepensioneerd bent en je hebt geld? Investeren natuurlijk!

Skigebieden

Samen met teamgenoot Nicolas Batum en een vrouwelijke basketbalspeler uit Frankrijk hebben ze een meerderheidsbelang genomen van 76,9% in SEVLC. Dat bedrijf runt de skigebieden Villard-de-Lans en Correncon-en-Vercors in Frankrijk.

Beide gebieden liggen in de zuidelijke Franse Alpen in de regio Isere en zijn alles behalve klein te noemen. Beide skigebieden zijn met elkaar verbonden en beschikken over 125km aan pistes, dus een miniovername zoals we die al vaker hebben gezien is hier absoluut niet het geval!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws