Nieuws - 24 maart 2020   11:12 Nederland staat geen vluchten meer toe uit Oostenrijk

Door:

Hoewel er al bijna geen Nederlanders meer in Oostenrijk zitten, is er toch nog een extra maatregel bijgekomen. Vliegtuigen uit Oostenrijk mogen niet meer landen in Nederland! 

Hoewel her en der de grenzen al bijna volledig op slot zitten en internationaal reizen in deze tijden van de coronacrisis al bijna niet meer mogelijk is, is er toch nog een maatregelen bijgekomen. Omdat de aantallen in Oostenrijk ook flink gestegen zijn en de aanpak van de Oostenrijkse overheid in de eerste weken van de uitbraak als bijzonder laks aangemerkt kan worden, heeft Nederland nu besloten om geen vluchten meer toe te laten.

Er zouden al bijzonder weinig Nederlanders zijn die nu nog in Oostenrijk zitten en degenen die er zitten, zijn vooral degenen die daar sowieso voor een lange tijd verblijven. De maatregel is vooral bedoeld om te voorkomen dat de Oostenrijkers zelf, waarvan niet bekend is of ze wel of niet besmet zijn met het virus. Oostenrijk test niet veel, net als Nederland, waardoor niet vastgesteld kan worden of ze het coronavirus bij zich dragen.

Tot nader bericht zijn vluchten vanuit Oostenrijk in ieder geval niet meer toegestaan in Nederland. Oostenrijk voegt zich daardoor bij de lijst van China, Italië, Spanje, Iran en Zuid-Korea. De Nederlandse overheid heeft wel een uitzondering gemaakt voor repatriëringsvluchten, mochten die nog nodig zijn. In strakke coördinatie met het Ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen dergelijke vluchten nog opgezet worden, al lijkt de kans klein dat dit nog gaat gebeuren.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws