Nieuws - 3 maart 2017   13:54 Nederland stuurt zes deelnemers naar WK Ski & Snowboard!

Door:

Voor de aanstaande Wereldkampioenschappen Ski & Snowboard heeft Nederland een behoorlijke delegatie klaar staan. Maar liefst zes deelnemers gaan naar het Spaanse Sierra Nevada om onze landskleuren te verdedigen, waarvan vijf snowboarders en één skiër! 

Deze Wereldkampioenschappen moeten niet worden verward met de World Cup competitie, dit zijn namelijk compleet andere wedstrijden. Het WK is een enkel event en degene die als winnaar naar boven komt op zijn onderdeel mag zichzelf officieel wereldkampioen noemen. In Siërra Nevada staan alle freestyle onderdelen voor ski en snowboard op het programma, net als de alpine onderdelen van het snowboarden.

Snowboard

Nederland stuurt maar liefst vijf snowboarders naar Spanje voor het WK en ze komen allemaal op verschillende onderdelen uit. Cheryl Maas, Niek van der Velden en Babs Barnhoorn gaan aan de slag op de freestyle onderdelen terwijl Michelle Dekker en Glenn de Blois de alpine onderdelen aan gaan vallen.

Cheryl Maas is uiteraard de grootste kanshebber op een medaille en ze zou mogen starten op zowel het slopestyle parcours als op het big air onderdeel, maar die eerste moet ze laten schieten. Het WK valt namelijk samen met de X Games in Noorwegen en daar gaat dan wel de voorkeur naar uit. “Voor de X Games moet je uitgenodigd worden, dus dat maakt het in mijn ogen specialer”, aldus Maas. Ze doet wel gewoon mee aan de Big Air wedstrijd waar haar medaille kansen ook nog eens het grootst zijn.

Niek van der Velden zal net als Babs Barnhoorn wel op zowel het slopestyle onderdeel als bij big air aan de start verschijnen. Voor beide talenten is het de eerste keer dat ze aan het WK mee doen nadat ze dit seizoen al wel meerdere keren aan World Cup wedstrijden mee hebben gedaan.

Ook voor Glenn de Blois is het de eerste keer dat hij mag starten op het WK, hij staat ingeschreven voor het onderdeel snowboardcross. Michelle Dekker heeft al eens eerder aan het WK meegedaan en deze keer zijn er absoluut kansen, nadat ze eerder dit seizoen al een podium wist te halen tijdens een World Cup wedstrijd.

Ski

Bij de skiërs is de spoeling wat dunner, daar stuurt Nederland namelijk maar één deelnemer richting Spanje. Freestyle skiër Mees van Lierop mag als enige de Nederlandse trots hoog houden! Mees zal in actie komen op het slopestyle onderdeel, hetzelfde onderdeel waarop hij uitkomt tijdens de World Cup wedstrijden dit seizoen.

Voor Mees is het ook de eerste keer dat hij mee mag doen aan het WK en hij heeft daarmee sowieso iets unieks te pakken. Nog nooit stond er een Nederlandse freestyleskiër op het WK voor de onderdelen slopestyle, big air of halfpipe. De laatste Nederlandse freestyleskiër op een WK was Michiel de Ruijter die in 1993 meedeed op het aerials onderdeel.

Het WK in Siërra Nevada zal plaats vinden tussen 8 en 19 maart.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

De gesprekken hebben een tijdje mogen duren, maar nu is de inkt toch echt op het contractuele papier gekomen. Daarmee mag Isabelle Hanssen het ook aan de grote klok hangen en rijdt ze voortaan voor de blikkengigant Monster Energy. Tijd om eens met de Nijmeegse Halfpipe skister te kletsen dus! Lees Meer…

Meer Nieuws