Nieuws - 3 februari 2020   15:23 Nederlander gearresteerd na slaan van politieagent in Mayrhofen

Door:

De vuistregel waar je ook bent: ga niet lopen knokken met de politie. Een 20-jarige Nederlander had daar schijt aan en heeft een politieagent in Mayrhofen geslagen! 

Vuistregel, ha! Snap je ‘m? Anyway, we staan er als Nederlander weer eens onwijs lekker op. In het Oostenrijkse Mayrhofen ging het namelijk niet heel erg lekker, toen een grote groep mensen tijdens de après-ski in het dorp met elkaar aan het vechten was. Dit waren blijkbaar ‘tientallen mensen’ en dus kwam de Oostenrijkse politie er tussen om de situatie weer een beetje rustig te krijgen.

Tot dusver niet heel veel aan de hand, toch? Vechten in de après-ski is hoe dan ook een kansloze onderneming. Dronken lui die zichzelf niet onder controle kunnen krijgen zien we helaas nog steeds aan alle kanten, maar goed. Toen de politie erbij kwam plukte ze de hele groep uit elkaar en begonnen ze van iedereen de ID kaarten op te vragen.

De situatie leek even een stukje rustiger te zijn, totdat een 20-jarige Nederlander om zijn papieren werd gevraagd. De vlam sloeg weer in de pan en de Nederlander begon een van de agenten aan te vallen, om hem vervolgens met z’n vuist in z’n gezicht te slaan. En een politie agent slaan is meestal al niet heel slim, een Oostenrijkse agent slaan is nog een stukje dommer aangezien ze daar toch wel ietsjes harder op kunnen treden dan hier in Nederland.

Uiteraard is de Nederlander gearresteerd na dit akkefietje en zit hij in voorlopige hechtenis. Hij is aangegeven bij de openbare aanklager in Innsbruck, waar hij waarschijnlijk een aardige straf voor z’n kiezen gaat krijgen. Wanneer de Nederlander weer precies vrij komt is niet bekend gemaakt door de Oostenrijkse media, maar ze zullen er niet heel veel haast bij hebben.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws