Nieuws - 27 juni 2016   19:02 Nederlands bedrijf Open Wear komt met ‘ultieme poederjack’ Open One

Door:

Ondanks dat er geen bergen in Nederland zijn zit het wintersporten toch echt wel in ons DNA. Een nieuw Nederlands bedrijf heeft zichzelf het doel gesteld om een wintersportjas te maken die jouw grootste vriend gaat worden op de epische poederdagen in de bergen. Check de Open One van Open Wear! 

Open Wear, het nieuwe Nederlandse bedrijf dat opgericht is door onder andere Martijn Jegerins, presenteert daarom de Open One. Het idee voor deze nieuwe wintersportjas is ontstaan door hun eigen ervaringen in de bergen, omdat ze niet tevreden waren met de poederjassen die op dat moment te koop waren. Door het hiken waren de wintersporters achter Open Wear zeiknat van het zweet geworden en tijdens het maken van hun poedershots kwamen ze erachter dat de jassen ook niet bepaald waterdicht waren. De alternatieven die deze problemen op zouden kunnen lossen zijn belachelijk duur te noemen en dus kwamen ze met het idee om zelf aan de slag te gaan!

Open One

Na maanden werken hebben ze de Open One ontworpen, een jas die je grootste vriend moet worden tijdens poederdagen. De jas ontwikkeld in samenwerking met een grote groep freeriders om zoveel mogelijk ervaring in huis te halen en dus de ultieme poederjas te kunnen maken! Qua materiaal hebben ze gekozen voor SympaTex, een eco friendly en volledig recyclebaar materiaal omdat het gemaakt is van gerecyclede plastic flessen. De Open One heeft een waterdichtheid van 45.000mm terwijl ze net zo ademend zijn als de duurste wintersportjassen op de markt. Overigens wel handig om te weten, de Open Wear is onderdeel van het welbekende 3-lagen systeem en zelf dus niet gevoerd.

Open One

Open Wear heeft ook veel aandacht besteed aan alle features van de jas om ‘m zo handig mogelijk te maken. Zo zijn er meerdere ventilatie ritsen beschikbaar op strategische plekken, is er een speciaal borstzakje waar je je smartphone makkelijker uit kan halen, heb je een speciale zak voor een waterfles en is er ook gedacht aan gebruikers van een smartphone. Dit is uiteraard nog maar een kleine greep van alles wat er op de jas te vinden is, de rest kan je op het schema hieronder vinden:

Open One

Een van de belangrijkste speerpunten van de Open One is dat de jas top performance aan moet bieden, vergelijkbaar met jassen van bijvoorbeeld Arc’teryx, Patagonia en Peak Performance, zonder een gigantisch prijskaartje. Open Wear bereikt dit door alle tussenpersonen weg te laten en de jassen direct vanuit de fabriek aan wintersporters te verkopen, zodat de kosten ook laag blijven. Geen importeurs, geen distributeurs, geen dure marketingcampagnes of andere projecten die geld verslinden. Open Wear gaat de jassen via hun eigen webshop aanbieden voor een eerlijke prijs!

Open One

De namen Open Wear en Open One komen overigens ook niet uit de lucht vallen, het Nederlandse bedrijf doet namelijk een grote belofte. Ze willen volledig transparant zijn over alle aspecten van het bedrijf omdat ze zelf aangeven niets te willen verbergen. Volledige openheid over niet alleen de successen, maar ook de dingen die minder goed lopen en geen excuses meer om niet naar de klanten te luisteren. Om de productie van de jassen te kunnen starten en alles op te tijd te gaan leveren heeft Open Wear een Kickstarter campagne opgestart en op deze pagina laten ze alvast zien hoe open ze zijn over het product. Zo krijg je inzicht in hoe het geld van deze campagne gebruikt gaat worden, welk bedrijf en welke fabriek de jassen gaat produceren en wat de plannen zijn voor de komende maanden.

Maar goed, wat is nu het prijskaartje van de Open One? Wanneer de Kickstarter campagne succesvol verloopt is de jas straks te koop voor €389,- inclusief verzending binnen Europa. Via Kickstarter kan je echter nu alvast een bestelling plaatsen en dan krijg je een flinke korting, dan ben je namelijk €249,- kwijt! De verwachting dat de jassen in december 2016 geleverd kunnen worden zodat ze op tijd binnen zijn om zoveel mogelijk poederdagen te kunnen pakken in de bergen. Het Kickstarter doel is €15.000,- en de teller staat nu al dik boven de €12.000 en dat terwijl er nog 30 dagen te gaan zijn. De kans is dan ook groot dat de Open Wear jas er gewoon gaat komen! Wij zijn erg benieuwd naar het resultaat, dus Open Wear, als jullie lezen, wij hebben nog één vraag: wanneer kunnen we ‘m testen?

Open One Open One Open One

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws