Nieuws - 31 maart 2016   16:48 Nederlands Kampioenschap 2016 in Laax Dag #1 & #2: Foto’s, video’s en uitslag!

Door:

Het Nederlands Kampioenschap 2016 van de Nederlandse Ski Vereniging is dinsdag officieel van start gegaan en dat lieten de dames en heren deelnemers zich geen twee keer zeggen. Die dag stond de discipline slopestyle namelijk op het programma, waardoor we daar een hoop spektakel voorbij zagen komen, en gisteren kon men zich te goed doen aan de activiteiten in ‘s werelds grootste halfpipe ter wereld én op de reuzenslalom. Maar, wie mochten zich gaan melden op het podium als Nederlands Kampioen 2016 en wat gebeurde er allemaal nog meer in Laax? Lees het in deze eerste recap die bomvol zit met foto’s en video’s!

Met de vorige editie van het Nederlands Kampioenschap Snowboard en Freeski in Laax, die door moeder natuur aardig in de war gegooid werd, nog vers in het achterhoofd zouden de eerste dagen van de 2016 editie er eentje worden waarin de zon zich meermaals zou laten zien. Wat zeggen we, de wedstrijddag van de slopestyle discipline was zonovergoten! Dus laten we maar meteen doorpakken met die wedstrijd.

Slopestyle

Het skigebied van Laax staat bekend om een paar dingen en het massive Slopestyle parcours is er daar absoluut één van! Het is niet voor niets dat wedstrijden als LAAX Open en European Freeskiing Open zoveel grote namen trekken en dat heeft allemaal te maken met de kwaliteit en de originaliteit van het slopestyle parcours. Dit seizoen hebben ze namelijk naast de gebruikelijke rails en kickers ook nog een quarterpipe geplaatst onderaan het parcours! Tijdens de ridersmeeting voor het NK Slopestyle waren er dan ook veel vragen of al deze features ook mee zouden tellen voor het Nederlandse kampioenschap, waarop het antwoord was “wij doen alles!”.

Kijk, dat zijn nog eens mooie berichten en op dinsdag stond iedereen dan ook klaar om in te droppen op dit massive parcours, waarbij de grootste kicker maar liefst 23 meter hoog is. Tijdens de training bleek echter al gauw dat de condities erg tricky waren op de wedstrijddag en dat had niet eens zozeer met de hoge temperaturen te maken. De wind was behoorlijk stevig en kwam met vlagen over het parcours, waardoor het bijzonder moeilijk was om de grootste kickers succesvol te kunnen pakken.

NK Laax

Helaas werd dit pijnlijk duidelijk na een heel harde crash van Marshall Taylor, de broer van Sean Taylor. Hij werd gepakt door de wind op de tweede kicker en crashte daardoor bijzonder hard. Met deze crash heeft hij serieuze inwendige verwondingen opgelopen waardoor de traumahelikopter aan moest rukken om de snowboarder naar het ziekenhuis in Chur te transporteren. Inmiddels is Marshall geopereerd aan zijn verwondingen en hij maakt ‘t naar omstandigheden goed.

Snowboard

Na deze zware crash werd de training in aangepaste vorm voortgezet en na het vertrek van de helikopter ging de wedstrijd dan eindelijk van start. De jongste vrouwelijke snowboarders, de Rookie Women, mochten de wedstrijd aftrappen terwijl de zon volop stond te shinen bovenop het slopestyle parcours.

Rookie Women

De in 2006 geboren Sam van Lieshout was de jongste deelnemer van heel de wedstrijd maar ze heeft laten zien dat zo’n jonge leeftijd absoluut geen probleem hoeft te zijn! Met een backside boardslide op de rail gevolgd door een drietal nosegrabs op de kickers wist ze zichzelf te verzekeren van 63.67 punten, genoeg om beslag te leggen op de derde plaats en dus het brons op het NK!

Romy van Vreden zette in haar run een frontside 180, een melon grab en nog een frontside 180 neer en scoorde daarmee 71.67 punten wat uiteindelijk genoeg bleek te zijn om de tweede plaats veilig te stellen. De grote winnares was echter Melissa Peperkamp, die begon met een backside boardslide op de rail om daarna op de kickers een mutegrab, frontside 180 en een cab 180 te landen en daarmee wist ze de jury flink te imponeren! Een goede score van 86.67 was dan ook het resultaat en dus mag Melissa Peperkamp zichzelf het komende jaar Nederlands Kampioen Rookie Women noemen.

NK Laax

Junior Women

Na de Rookie Women mocht de enige deelneemster in de categorie Junior Women naar beneden. Michelle Arens had helaas geen concurrentie, maar ze deed wel haar best om beide runs in ieder geval gewoon goed te landen en met een 50-50 op de rail en een frontside 180, straight air en een frontside 540 kwam ze terecht op 54.00 punten.

NK Laax

Senior Women

Bij de oudste damescategorie, de Senior Women, was er op het laatste moment helaas een verrassing op de deelnemerslijst. Giulia Lach de Bere besloot namelijk om niet te starten op het slopestyle parcours, wat betekende dat Babs Barnhoorn de enige deelnemer was in deze categorie en dus sowieso met een gouden plak naar huis zou gaan. Dit deed ze in ieder geval in stijl voor 86.67 punten te scoren met een frontside boardslide, gevolgd door een frontside 360 indy, een backside 360 en een method!

NK Laax

Overall Kampioen

Bij de Nederlandse Kampioenschappen worden er niet alleen maar winnaars gekroond in de verschillende leeftijdscategorieën, de beste prijzen zijn die voor de overall winnaars! Bij de vrouwen kwamen alleen de categorieën Junior Women en Senior Women in aanmerking voor een klassering in het overall kampioenschap en dat betekende dat Babs Barnhoorn met haar 86,67 punten de officiele Nederlandse Kampioen is op het slopestyle onderdeel. Michelle Arens eindigde als tweede in het overall klassement.

NK Laax

Freeski

Na de vrouwelijke snowboarders mochten de skiërs het parcours gaan trotseren en dit hebben ze dan ook volle bak gedaan! De meeste deelnemers knalden vol gas over de grote pro-line kickers heen en met massive veel airtime wisten ze er een flinke show van te maken.

Youth Men

De jongste deelnemers waren als eerste aan de beurt en dat waren de skiërs in de categorie Youth Men. Nolan Biewenga, de Nederlander die in Zwitserland woont, was ook aanwezig voor deze ‘thuiswedstrijd’ en hij moest het opnemen tegen Jamie Koster en Lucas Laudy. Nolan trapte de wedstrijd ook nog eens af voor de skiërs en in zijn beste run zette hij een skislide neer op de railsectie, gevolgd door een 360, een straight air met een nosegrab en een straight air met een tailgrab. Nolan kwam uit op 56.67 punten. Jamie Koster zette een skislide neer, gevolgd door twee 360’s en tot slot een 540. Hiermee scoorde hij 61.67 punten, wat hem uiteindelijk de tweede plek heeft opgeleverd in deze categorie.

In deze categorie was er overigens wel een hele duidelijke winnaar, omdat de 13-jarige Lucas Laudy als enige in deze categorie volle bak over de pro-line kicker heen vloog! Uiteraard betekent dit niet meteen dat hij de meeste punten krijgt, maar hij zette in z’n beste run ook nog eens een skislide neer, gevolgd door een 360 tailgrab en nog eens twee 720’s op de laatste twee kickers. Met een monsterscore van 93.33 wist Laudy dus overtuigend het kampioenschap in deze categorie naar zich toe te trekken!

Lucas Laudy was dan ook tevreden over zijn resultaat op de slopestyle course. “Je komt hier naar toe en gaat kijken wat er mogelijk is. Je pakt de schans en gaat dan een plan bedenken en dat pakte goed uit,” aldus een trotse Lucas die ook nog eens op het overall klassement de tweede plaats in mocht nemen. “Ja dat voelt super tof! Eerlijk gezegd had ik het niet verwacht, maar het is mooi dat het zo eindigde en ik ben er zeker trots op!”

NK Laax

Junior Men

Bij de Junior Men stonden Nino Kalmeijer en Elia Mitalas aan de startlijn. Nino wist z’n eerste run helaas niet te landen, hij ging onderuit op de eerste kicker, waardoor het voor hem neer moest komen op de tweede run. Elia Mitalas zette ‘m wel neer met een skislide, gevolgd door een switch 180 en twee straight airs. Dit leverde hem 50.33 punten op, maar met nog een tweede run in het verschiet was de wedstrijd nog lang niet gestreden!

In de tweede run kon Nino Kalmeijer zijn run wel neerzetten en hij begon met een 270 out op de rail. Vervolgens lande hij een 360 tailgrab op de eerste kicker en 360’s op de laatste twee kickers. Z’n eindscore was 70.00 punten en dus moest Elia weer aan de bak! Helaas begon de tweede run niet bepaald volgens de planning voor Elia. Hij ging onderuit op de rail en dus zat z’n run er al op voordat hij eigenlijk begonnen was en hierdoor pakte Nino de overwinning!

NK Laax

Senior Men

De laatste ski categorie was die van de Senior Men. Op de startlijst stond een naam die nog niet heel erg bekend is Nederland, maar waar we de komende tijd absoluut nog veel meer van gaan horen. Robin Gillon deed namelijk mee! Robin is in Amsterdam geboren, maar woont al jarenlang in Zwitserland. Ondanks dat heeft hij nog altijd gewoon de Nederlandse nationaliteit en dat hebben we geweten ook tijdens het NK! Vincent Renooy en Kenny Carolina maakten het startveld compleet. Overigens was Vincent ook wel een bijzondere verschijning te noemen omdat hij niet bepaald de standaard park ski’s onder z’n voeten had staan. In plaats daarvan knalde hij naar beneden op z’n hele brede poederski’s!

Kenny Carolina was de eerste skiër in deze categorie die mocht starten en in z’n beste run zette hij een skislide neer op de rails, gevolgd door een drietal 360’s op de kickers. Hiermee scoorde hij 66.00 punten en dit was voor hem genoeg om het brons mee naar huis te nemen. Vincent Renooy pakte massive veel airtime op z’n poederlatten, maar eerst startte hij z’n run met een 50-50 op de rails. Op de kickers vloog hij naar een switch 180 gevolgd door een straight air en een 360 op de laatste kicker. Vincent maakte z’n run ook nog eens in stijl af door helemaal onderaan het slopestyle parcours een handplant te doen!

Maar ja, toen kwam Robin Gillon naar beneden. Deze Nederlandse skiër traint in Amerika en zit ook nog eens heel vaak in Laax. Hij is dan ook een echte pro te noemen en dit was te zien aan zijn run! Met een switch lipslide on, frontside 270 out met een tailfish op de downrail startte hij z’n run en op de kickers liet hij z’n kwaliteiten ook nog een keer zien. Hij begon op de pro-line kicker met een switch 540, gevolgd door een switch right cork 900 en een leftside cork 720 op de laatste rail. Dit was genoeg voor een beestenscore van 94.67 punten en dus mag Robin Gillon zich vanaf nu Nederlands Kampioen noemen! Een trotse Robin Gillon was dan ook het resultaat. “Het voelt goed om te winnen, er hangt hier ook een mooie vibe in Laax! Ik ben blij om Nederlands Kampioen te zijn en bij deze wil ik meteen van de mogelijkheid gebruik maken om mijn coaches, vriendin en sponsors te bedanken voor de enorme support! Zij hebben mij enorm geholpen zodat ik op ‘t niveau kan zitten waar ik nu zit,” Aldus Gillon, die het erg leuk vond om mee te doen. “Ik woon natuurlijk niet in Nederland waardoor het des te mooier is om mee te mogen doen aan het Nederlands Kampioenschap. Ik denk dat we als skiërs een mooie show hebben neergezet en als ik de kans heb ben ik volgend jaar zeker weer van de partij!”

NK Laax

Overall Kampioen

Ook in deze categorie werd er buiten de categorieën om weer overall kampioen gekroond en het mag duidelijk zijn wie dat deze keer is geworden. De ijzersterke run van Robin Gillon leverde de hoogste score op bij de skiërs en dus werd hij aan het einde van de dag gekroond tot Nederlands Kampioen Freeski Slopestyle! Het verschil met Lucas Laudy was maar iets meer dan één punt en het 13-jarige talent mocht dan ook een zilveren medaille ophalen bij het podium. De run van Vincent Renooy op z’n poederlatten was goed voor de derde plek en dus een bronzen medaille.

NK Laax

Snowboard Men

Na de vrouwelijke snowboarders en de skiërs in heat 1 stonden de mannelijke snowboarders klaar om de tweede heat af te trappen. Deze heat ging van jong naar oud en dus mochten de deelnemers in de categorie Youth Men als eerste beginnen.

Youth Men

Bij de jongste mannelijke snowboarders stonden vier deelnemers aan de start en Kana Jonas wist hier beslag te leggen op de derde positie! Met een backside boardslide op de rail, een nosegrab op de eerste kleine kicker en nog een method scoorde hij 48.33 punten, waarmee hij Riel van Morris achter zich wist te houden. Kyro Zonneveld, die overigens net als Kana Jonas onderdeel is van het Shred Masters team, kwam terecht op de tweede positie door 53.67 punten te scoren met een backside railslide, een straight air, een frontside 360 en een backside 360.

Dit waren allemaal erg goede scores, maar de overduidelijke winnaar in deze categorie was toch wel Sam Vermaat met een score van 76.67! Deze score heeft hij voor een groot deel te danken aan de indrukwekkende underflip op de laatste kicker en verder wist hij nog een backside boardslide neer te zetten op de rails, gevolgd door een frontside 360 tailgrab en een backside 360 tailgrab.

NK Laax

Rookie Men

Na de jongste deelnemers was het de beurt aan de enige echte Nederlandse kweekvijver. De categorie Rookie Men is ook bij de indoorwedstrijden altijd by far het grootste en dat was in Laax dan ook niet anders! In deze categorie is de concurrentie altijd moordend te noemen en de veranderlijke weersomstandigheden maakten het er niet makkelijker op voor de deelnemers. Af en toe kwam er een windvlaag voorbij die voor problemen zorgde, maar de meeste deelnemers hebben in ieder geval wel een solide run neer kunnen zetten.

Duarte Pereira wist in ieder geval de derde plek te claimen in Laax, door een backside lipslide met 270 out te landen op de rails, gevolgd door een backside 360 tailgrab, een frontside 360 tailgrab en een backside 540. Het resultaat was 70.67 punten én een bronze medaille aan het einde van de dag! Op de tweede plek was Joey van de Noort terug te vinden, die 78.33 punten scoorde met een backside lipslide 270 out, een cab 540 indy, frontside 360 en een backside 720.

Het verschil met de winnaar was overigens niet heel groot te noemen, Rakim Foy kwam namelijk uit op 85.00 punten. Hij zette als enige deelnemer in deze categorie een frontside lipslide 270 out neer op de rails, gevolgd door een cab 540, frontside 720 en een backside 720. Aan het einde van de dag mocht een trotste Rakim Foy dan ook zijn gouden medaille ophalen bij het podium en hij is vanaf nu officieel Nederlands Kampioen Snowboard Slopestyle in de categorie Rookie Men!

NK Laax

Junior Men

Bij de juniors stonden vier deelnemers aan de start en de derde plaats werd hier geclaimd door Casper Holtzapfel. Hij scoorde 48.00 punten met zijn backside boardslide, straight air, method en nog een straight air. Mees Oostdijk volgde op de tweede plek met 63.33 punten en dat terwijl hij absoluut geen makkelijke dag had. “Ik ben lichtelijk geblesseerd aan mijn nek. Ik heb wel meegedaan maar niet het uiterste gegeven. Omdat Marshall is gevallen heb ik ook niet echt getraind, ik heb maar twee korte runs gedaan tijdens de training. Mijn eerste run landde ik gelukkig met twee 360’s en een 180. De tweede run wilde ik meer doen maar ik verloor m’n snelheid na de eerste schans. Tweede plek, ik ben er best wel blij mee!”

De crash van Marshall Taylor maakte het ook niet makkelijker voor Mees, mede omdat Marshall een hele goede vriend van hem is. “Marshall is een heel goed maatje van mij, ik ben er dan ook meteen heen gegaan en het was snel duidelijk dat de helikopter erbij moest komen. Natuurlijk zit dit in je hoofd! Toen ik boven aankwam heb ik eerst gezegd dat ik me uit zou schrijven, maar ik heb me bedacht. Marshall zou ook willen dat ik deze wedstrijd zou rijden!” Mees is overigens nog naar het ziekenhuis gegaan waar Marshall behandeld wordt aan zijn verwondingen en daar heeft hij zijn medaille aan hem gegeven. Een mooi gebaar!

In deze categorie werd uiteindelijk Sem Wolfs de winnaar door 76,00 punten te scoren met een backside boardslide, een cab 540 op de eerste kicker, gevolgd door een frontside 360 en een backside 720.

NK Laax

Senior Men

Alle ogen waren natuurlijk gericht op de categorie Senior Men, waar Marshall Taylor eigenlijk voor uit zou komen. De meeste deelnemers in deze categorie zijn grote vrienden van elkaar en de crash heeft dan ook grote impact gehad op de deelnemers. Toch gingen ze er allemaal voor en hebben ze er gewoon een mooie show van gemaakt!

Jeremy Gerritsen, lid van het Extreme team, kwam net één puntje tekort voor een tweede plek waardoor hij genoegen moest nemen met brons. Door een 50-50 op de rail neer te zetten, gevolgd door een cab 540, een backside 360 mute en een backside 720 scoorde hij 71,67 en mocht hij een bronzen medaille ophalen. Didier Kickken pakte net dat ene puntje meer ten opzichte van Jeremy en kwam terecht op 72,67 punten, door een frontside lipslide 270 out, frontside 360, frontside 360 mutegrab en een backside 720 te landen.

Zoals altijd kan er maar één de winnaar zijn en dat was deze keer Steve Krijbolder! In z’n tweede run pakte hij de overwinning met een lipslide to fakie op de downrail, gevolgd door een cab 540 indy, een backside 720, een frontside 720 én een backside handplant op de quarterpipe. 85.67 punten stonden er achter zijn naam, oftewel een dikke overwinning! “Ik had dit niet verwacht, er zijn een hoop jonge jongens in opkomst, maar toch gewonnen! Ik heb gewoon mijn ding gedaan en heb uiteraard wel ingespeeld op wat de anderen deden. De wind was lastig waardoor sommige deelnemers minder sterk waren. Volgend jaar ben ik er sowieso weer!”

NK Laax

Overall Kampioen

Als we de scores achter elkaar zetten dan mag het duidelijk zijn dat Steve Krijbolder goede zaken heeft gedaan. Niet alleen pakte hij de titel in de categorie Senior Men maar zijn score was ook het allerbeste van alle mannelijke snowboarders! Steve is dus officieel Nederlands Kampioen Snowboard Slopestyle 2016, gevolgd door Sem Wolfs op de tweede plek en Didier Kickken op de derde positie.

NK Laax

iBoardcast recap video

De held achter de camera is neergestreken in Laax, Zwitserland om iedereen iedere dag van een mooie samenvatting te voorzien. Die kunnen we natuurlijk niet aan ons voorbij laten gaan dus bekijk snel de recap die Johnny Dertien namens iBoardcast in elkaar heeft gezet!

NK Snowboard Freeski – Slopestyle

Op de eerste dag van het NK Snowboard en Freeski stond Slope Style op het programma. Er stond een stevige bries in het Snowpark in Laax. Met name de riders die de pro line namen hadden hier last van. Steve Krijbolder nam het zekere voor het onzekere en koos voor de midium kickers. Een verstandige keuze.Kijk voor meer informatie, foto’s en alle uitslagen op www.snowboard.nl of op www.snowchamps.nl

Geplaatst door iboardcast.com op dinsdag 29 maart 2016

Dag #2: Halfpipe

Met gekleurde gezichten aan de start van de dag er voor zou het op woensdag een dag gaan worden waar wederom de wind een grote rol zou gaan spelen. Daarnaast liet ook de zon zich te weinig zien wat niet in het voordeel van de atleten was. Maar goed, ze hebben al met al stuk voor stuk laten zien wat ze waard waren!

De snowboarders waren in de categorieën youth men, rookie men, junior men, senior men, rookie dames, junior dames en senior dames onderverdeeld en de skiërs hadden de categorieën youth men, junior men en senior men aan de start staan. We trappen dag #2 van de recap af zoals de halfpipe wedstrijd ook startte en wel met de snowboarders!

Snowboard

Met 20 deelnemers aan de start was de eerste heat er meteen eentje waarin mooie tricks neergezet werden en in deze eerste heat kwamen enkel de snowboarders aan bod. Te beginnen bij de Rookie heren!

Rookie Men

Dit aantal van 20 was een leuk nummer, maar het bleek nog maar het topje van de ijsberg te zijn want in de twee runs die de deelnemers hadden lieten ze nog meer zien! Dit is al geruime tijd dé categorie waarin het meeste aantal deelnemers terug te vinden zijn, ook al zal Rakim Foy dat weinig uitmaken. Hij wist namelijk het druk bezette veld achter zich te houden en wel al in zijn eerste run!

Daarna was het de tweede run die ‘m helemaal verzekerde van de bovenste trede. Joey van de Noort was de enige van de 12 deelnemers die in de buurt kon komen van Rakim Foy met zijn tweede run, ook al zou zijn run uiteindelijk niet genoeg zijn voor de hoogste trede van het podium. Maar goed, een tweede plek is alsnog een zeer goede prestatie en Gib van der Sluis mocht het podium complementeren door in zijn eerste run 63.33 punten te pakken.

NK Laax

Youth Men

Bij de Youth kon Kana Jonas in eerste instantie er vanuit gaan dat hij concurrentie had, maar later bleek dat deze het liet afweten waardoor hij de enige in de pipe was voor zijn categorie. Maar! Kana liet dat niet merken in zijn run en hij speelde zeker niet op safe waardoor hij 46.67 kreeg toegewezen.

NK Laax

Junior Men

In deze categorie zou het de dag worden van de talentvolle snowboarder Mees Oostdijk. Hij kreeg namelijk door zijn eerste run 78.33 punten toegewezen en dat kwam door onder andere zijn Method, Cab 3 grab, Nosegrab en Handplant die hij zonder problemen wist uit te voeren!

Uiteraard haalde zijn directe concurrentie voor de titel (Casper Holtzapfel en Sem Wolfs -red.) in hun tweede run nog wel alles uit de kast om het Oostdijk lastig te maken, maar zij moesten helaas tot de conclusie komen dat de hoogste trede enkel voor Mees Oostijk toegewezen was. Wel konden zij zichzelf verbeteren waarbij Casper Holtzapfel 49.67 punten kreeg door onder andere een nosegrab, een method, een tailgrab en een Alley-Oop te landen en Sem Wolfs 36 punten scoorde met onder andere een tailgrab, een indy en een frontside 360 waardoor het podium compleet was.

NK Laax

Senior Men

Dan door naar de oudste atleten op een snowboard die ook zo te merken ook zeker weten zin hadden in een mooie wedstrijd en uiteraard stond ook hier Steve Krijbolder aan de start. De man die Flatstyle 2016 nog in de wacht wist te slepen moest het hier opnemen tegen zijn directe concurrent en tevens organisator van indoorwedstrijden Sean Taylor!

Daar bleef het niet bij, want bijvoorbeeld ook een Jeremy Gerritsen en Bjorn van Dongen stonden op de startlijst om zich richting het podium te stunten en al met al bleek ook in deze categorie het niveau erg hoog te liggen. Uiteindelijk was Jeremy Gerritsen die 80.67 punten behaalde en Bjorn van Dongen die 82.67 punten behaalde waardoor de toon gezet was. Helaas voor hen en erg leuk voor Steve bleken de runs van Jeremy met onder andere een Backside air, Backside 540, Frontside 540 en Backside air, en Bjorn met onder andere een Indy, Method, Melon, Cab 360 en Alley-Oop niet genoeg te zijn waardoor Steve er met de hoofdprijs vandoor ging en dus ook meteen de nieuwe Nederlands Kampioen Halfpipe is!

Sean Taylor wist zijn tweede run zeker te verbeteren, maar de 86.33 punten bleken niet genoeg om Steve Krijbolder van de troon te stoten. In gesprek met ons liet hij weten toch nog zeker trots te zijn op zijn zilveren medaille. “Super tof die tweede plek! Jammer dat Jeremy Gerritsen was gevallen, maar samen met Steve Krijbolder op het podium is het altijd leuk,” aldus de oprichter van Sean Taylor Events die zelf niet erg veel problemen had met de condities van de pipe. “Er moest even wat poeder uitgehaald worden en het zicht was niet perfect, maar verder was het wel prima waardoor we alsnog veel konden doen. Het enige wat voor mij problemen gaf was de wind in de laatste run, maar dat hoort er bij. Ik heb kunnen landen wat ik wilde landen dus al met al? Zeer tevreden,” besluit de enthousiaste zilveren medaille winnaar Sean Taylor.

NK Laax

Overall Mannen

In het Overall klassement was het podium exact gelijk aan die van de Senior Men en dus mochten ze allemaal nog een keertje terugkomen. Steve Krijbolder mocht wederom met champagne spuiten hij mikte ‘m aardig raak!

nk-halfpipe-124

Rookie Women 

De Dutch Cup ranglijst van de categorie Rookie Dames wordt door Melissa Peperkamp aangevoerd en ook tijdens het Nederlands Kampioenschap 2016 in Laax, Zwitserland liet Melissa er geen gras over groeien. Het talent ramde haar snowboard door de pipe heen en onder andere haar Nosegrab’s en Stalefish wekte de interesse van de jury. Die beloonde Melissa met 68.33 punten, maar was dat genoeg voor de overwinning?

Het antwoord hierop is ‘jazeker!’ want hoewel Romy van Vreden en Demy Janssen zich nog in het zweet werkte, ze moesten toezien hoe Melissa Peperkamp de gouden medaille in de wacht sleepte. De respectievelijke 54.33 en 52.33 punten waren aan de andere kant voor Romy en Demy wel genoeg voor het podium waardoor ze alsnog de felicitaties en een medaille naar huis mochten nemen!

NK Laax

Junior Women

Michelle Arens en Zoey Kalbvleesch waren hier de aangewezen personen om uit te gaan maken wie er nou eigenlijk de beste was in de halfpipe van Laax en ook zij maakten er een mooie wedstrijd van door verschillende Backside’s en Frondside’s af te wisselen met een Indy. Uiteindelijk bleek de naam Zoey Kalbvleesch bovenaan de lijst te staan en wel met 61.33 punten, genoeg om Michelle Arens achter zich te houden die bleef steken op 56.67 punten.

NK Laax

Senior Women

Een dag eerder was het Babs Barnhoorn die onbedreigd naar de overwinning ging op het slopestyle parcours, maar in de halfpipe kreeg ze wel degelijk concurrentie. Giulia Lach de Bere en Anne Greet Weele hebben zich namelijk ingeschreven voor deze categorie, waardoor we dus sowieso een vol podium zouden krijgen.

Anne Greet Weele scoorde in haar eerste run 53,67 punten en dit wist ze later in de wedstrijd niet meer te verbeteren, waardoor de bronzen medaille voor haar was. Deze medaille was tijdens de prijsuitreiking overigens nog even zoek, maar later is de medaille toch gevonden en heeft Anne Greet ‘m alsnog in ontvangst mogen nemen. Giulia Lach de Bere scoorde 66.00 punten waarmee de door Picture gesponsorde snowboardster de tweede plek in handen had.

De grote winnares was uiteindelijk toch weer Babs Barnhoorn die met 89.33 punten overtuigend de winst naar zich toe wist te trekken! Aan het einde van de dag mocht ze zich dus voor de tweede keer deze week kampioen noemen.

NK Laax

Overall Vrouwen

Bij het overall klassement was Babs Barnhoorn wederom de grote winnaar, gevolgd door Melissa Peperkamp op de tweede plek en Giulia Lach de Bere op de derde positie.

nk-halfpipe-121

Ski

Youth Men

Bij deze editie zou het podium sowieso helemaal gevuld gaan worden, de enige vraag was alleen nog wie er op de hoogste trede zou komen te staan. Gisteren bij de slopestyle wedstrijd was het namelijk Lucas Laudy die de beste dag had dus de verwachtingen voor de halfpipe wedstrijd waren hoog gespannen!

Iedereen was natuurlijk benieuwd of hij het dit keer nog maar eens zou kunnen gaan flikken, ook al is de halfpipe natuurlijk een compleet andere discipline dan een slopestyle wedstrijd. Dat bleek uiteindelijk geen probleem voor ‘t in Maarn woonachtige supertalent waardoor hij de concurrenten Nolan Biewenga (60.00 punten) en Jamie Koster (46.67 punten) richting de tweede en derde plaats verwees.

Een zeer tevreden Lucas Laudy was dan ook aan het einde van de dag het resultaat. “Het ging goed, ik kwam lekker hoog boven de pipe uit en het was gewoon een goede run neergezet. Ik had van te voren wel een beetje in gedachte wat ik voor run wilde gaan doen, maar dat ik dit (tail, tail, Alley-Oop, 540) wist te landen had ik eerlijk gezegd niet verwacht,” vertelt Lucas, die nog even een slag om de arm houdt wanneer het aankomt op zijn tricks voor de Big Air wedstrijd van vandaag. “Ik hoop dat ik morgen een goede prestatie ga neerzetten bij die wedstrijd, maar ik moet nog even kijken wat ik ga doen. Eerst ga ik kijken wat de weersomstandigheden zijn en wat de conditie van de schans is. Vanaf dat moment maak ik mijn keuze,” blikt Lucas Laudy vooruit.

NK Laax

Junior Men

Bij deze categorie was het enkel Nino Kalmeijer die zijn weg richting het Nederlands Kampioenschap 2016 in Laax wist te vinden. Gelukkig voor iedereen die aanwezig was zou dit zeker een mooie run gaan worden en dan hebben we het over z’n hoogtepunt in de tweede run. Toen vond Nino Kalmeijer het namelijk de hoogste tijd om op het laatste moment een underflip er uit te gooien en dit alles werd erg smooth uitgevoerd!

Met deze trick kreeg Steasy rijder uiteraard iedereen achter zich en met hen ook de jury die ‘m 81 punten toewees.

NK Laax

Senior Men

De laatste categorie had eveneens maar één deelnemer op de startlijst staan en die luisterde naar de naam Kenny Carolina. Kenny zorgde er met zijn solide run voor dat de 65 punten richting hem kwamen en hier zou het ook bij blijven. Helaas voor Kenny kon hij niet tippen aan zijn vorige score. Maar goed, uiteindelijk mocht Kenny wel zijn medaille op komen halen voor zijn goede prestatie!

NK Laax

Overall Kampioen

Een van de jongste deelnemers van het veld en dan toch het overall kampioenschap binnen harken. Dat is precies wat Lucas Laudy heeft gedaan! Met behulp van vader Fons Laudy mocht ook hij champagne spuiten met Nino Kalmeijer op de tweede plek en Kenny Carolina op de derde positie.

nk-halfpipe-119

Dag #2: Reuzenslalom

Terwijl de Superpipe van het NoName Park het toneel was voor de halfpipe wedstrijd werd er ondertussen een stukje verderop gestreden om een heel andere titel. Het NK Snowboard Reuzenslalom werd tegelijkertijd gehouden in het Zwitserse Laax en ook hier zijn heel wat Nederlandse talenten op af gekomen. De deelnemers werden verdeeld in de categorieën Senior Men, Senior Women, Youth Women en Youth Men.

Op het reuzenslalom parcours kregen alle deelnemers drie run om de snelst mogelijke tijden neer te zetten en de beste twee tijden van iedere deelnemer werden daarna bij elkaar opgeteld. De deelnemer met de snelste gecombineerde tijd mocht zich uiteraard winnaar noemen en later op de dag een medaille halen bij de podiumceremonie! Voordat de wedstrijd begon was er echter al een lichte teleurstelling, ook al was dit eigenlijk allang bekend. Michelle Dekker, de kampioen uit 2015, kon niet starten door de ziekte van Pfeiffer.

Women

Michelle Dekker was echter wel aanwezig om haar schoonzus Yvette Heijt en haar broer Davy Dekker aan te moedigen in Laax en dit lijkt geholpen te hebben. Dit koppel is al jaar en dag samen en dit jaar hebben ze allebei de titels op het NK Reuzenslalom weten te claimen! Yvette Heijt vond het wel erg jammer dat ze niet tegen Michelle Dekker kon racen, maar ze was wel erg blij met haar overwinning.

In de categorie Senior Women, waar Yvette Heijt onderdeel van is, wist ze met een tijd van 1:14.62 Eline Wietsma (1:16.69) en Kiki de Bedier Prairie (1:20.11) in ieder geval ruimschoots achter zich te houden. In de categorie Youth Vrouwen werd Jarna Mennens eerste met een tijd van 1:27.23, pakte Lara van ‘t Hoff de tweede positie met 1:28.59 en Nienke Poll werd derde met 1:33.06. Dit betekende dus ook dat Yvette Heijt naast de overwinning in haar categorie ook overall kampioen is geworden op het NK Reuzenslalom!

 

NK Laax NK Laax

Men

Zoals gezegd was Davy Dekker de grote winnaar bij de mannen. Voordat de wedstrijd begon werd hij al bestempeld als de absolute favoriet en dit bleek geen makkelijke rol voor hem te zijn. “Ik weet dat ik hier moet winnen en dat geeft toch een andere spanning. Pas toen ik de eerste twee runs goede tijden had neergezet, kon ik in de derde run gewoon snowboarden zoals ik dat normaal doe en was ik nog sneller dan daarvoor.” Met een eindtijd van 1:08.38 was hij sneller dan Wout Hollestelle (1:10.91) en Matthijs Moerman (1:12.18). Bij de Youth Heren was Youri Zorge de snelste met een tijd van 1:21.73, Jeremy Closset werd tweede met 1:27.67 en Daan Stam derde met 1:28.32. Davy Dekker was door zijn snelle tijd dus ook meteen overall Nederlands kampioen geworden.

 

NK Laax NK Laax

iBoardcast recap video

Ook van deze wedstrijddag heeft Johnny Dertien wat shots weten te maken en wederom kunnen we vaststellen dat hij erg goed werk heeft afgeleverd. Bekijk dus snel hieronder de video recap van iBoardcast!

NK Snowboard Freeski // Half Pipe

Op de tweede dag van het NK Snowboard en Freeski van de Nederlandse Ski Vereniging stonden de riders boven aan de Half Pipe van Laax. Dit jaar waren de grote namen niet aanwezig. Maar het opkomend talent stond te popelen om hun plek in te nemen. Gaat het Steve Krijbolder lukken om op zijn favorite onderdeel weer het goud te pakken.Kijk voor meer informatie, foto’s en alle uitslagen op www.snowboard.nl of op www.snowchamps.nl

Geplaatst door iboardcast.com op woensdag 30 maart 2016

Vooruitblik en foto’s

Op dit moment zitten we op de helft van de wedstrijden en terugkijkend kunnen we met droge ogen zeggen dat het een enorm succes is. De vooruitzichten zijn echter lastig te voorspellen met het weer, dus laten we hopen dat het allemaal goed gaat en dat alle wedstrijden door kunnen gaan! Uiteraard hebben wij foto’s gemaakt van de afgelopen dagen en die kan je hieronder bekijken. Vergeet niet om ook even langs onze Facebookpagina te gaan waar nog veel meer foto’s terug te vinden zijn! Klik daarvoor hierrrr.

NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax nk-slopestyle-114 NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws