Nieuws - 4 april 2016   21:36 Nederlands Kampioenschap 2016 in Laax Dag #3 en #4 : Foto’s, video’s & uitslag!

Door:

De eerste ego’s waren gestreeld, de wonden waren gelikt, er waren grandioos veel medailles uitgereikt en al met al kon men terugkijken op een mooie start van het Nederlands Kampioenschap in Laax, Zwitserland. Maar! Tijd om te genieten hadden de deelnemers niet want er werd meteen doorgepakt naar dag drie en vier! Hier stonden nog Big Air, Slalom en Boardercross op de planning en ook deze disciplines wilden graag een winnaar hebben. Wie dat zijn geworden en wat er allemaal nog meer is gebeurd in die afgelopen dagen zie je na de klik!

Eerst de recap lezen van dag #1 en #2 die we hebben geschreven? Dat kan! Doe jezelf niet te kort en lees het boekwerk door hierrrrr te klikken!

De afgelopen dagen werd het duidelijk dat er bij het Nederlands Kampioenschap een aantal deelnemers zaten die hun concurrentie veel sneeuw zouden laten happen. Wat te denken van Robin Gillon die langskomt en meteen een gouden medaille op de slopestyle discipline pakt? Of een Michelle Arens en Rakim Foy die beide al tweemaal richting het podium mochten komen? Uiteraard mogen we Lucas Laudy niet te vergeten die on fire was en de slalommers Davy Dekker en Yvette Heijt!

Al met al dus een mooi aantal deelnemers die erg gedreven zijn om voor dat podium te blijven strijden, maar bij die bovenstaande bleef het niet want ook Babs Barnhoorn en Steve Krijbolder zagen hun twee wedstrijden (van Slopestyle en Halfpipe) uitmonden in een podiumplaats en wel op de hoogste trede. De grote vraag was dan ook: kunnen ze voor de triple gaan?

Dag #3: Big Air

We trappen af met de big air die eveneens gesteund werd door de zon. Tijdens de ridersmeeting op de dag voorafgaand aan deze wedstrijd werd er echter al wel gewaarschuwd dat de Big Air competitie wel eens problemen kon ondervinden door de weersvoorspellingen, omdat er harde wind voorspeld werd voor het begin van de middag. Dit zou de complete wedstrijd op z’n gat kunnen gooien en daarom deed de organisatie er alles aan om de Big Air competitie toch gewoon succesvol neer te kunnen zetten. Er werd eerder gestart, er werd snel maar gecontroleerd ingereden en al met al kudo’s voor de organisatie! De finales werden echter al wel bij voorbaat afgelast, waardoor iedere rider twee runs zou krijgen in zijn heat en deze runs zouden gaan bepalen wie Nederlands kampioen Big Air ging worden.

Snowboard Men

Youth Men

De jongste snowboarders mochten de wedstrijd aftrappen en dat bleek niet heel erg makkelijk te zijn. ’s Nachts hebben de shapers van Snowpark Laax namelijk de kleine kickers van het parcours weggehaald waardoor ook de kleinste snowboarders de medium kicker mee moesten pakken. Dit was niet voor iedereen even makkelijk, maar toch konden de Youth Men deze wedstrijd zonder grote issues afleggen.

Kana Jonas, de jonge snowboarder die al het brons wist te winnen bij de slopestyle competitie én zelfs het goud pakte in de halfpipe kreeg het voor elkaar om ook tijdens de Big Air wedstrijd weer een medaille in de wacht te slepen! Hij kreeg 25.33 punten van de jury en dat was genoeg voor een derde plek, waardoor Kana aan het einde van de dag zijn derde medaille op mocht halen. Kyro Zonneveld scoorde tijdens de slopestyle wedstrijd het zilver en tijdens Big Air wist hij dit trucje nog een keer te herhalen. 52.33 punten in zijn eerste run leverde hem alweer een tweede plek op in Laax!

Sam Vermaat was echter de beste snowboarder in de categorie Youth Men, waardoor het podium exact gelijk was als die van de Slopestyle competitie. Sam scoorde namelijk maar liefst 75.67 punten met zijn tweede run, waardoor hij zich dus de welverdiende Nederlands kampioen mag noemen in deze categorie.

NK Laax

Rookie Men

Na de jongste snowboarders was het tijd voor de kweekvijver van ‘t Nederlandse snowboarden, de rookies! Dit is by far de grootste categorie tijdens iedere wedstrijd en met 13 deelnemers was dat op donderdag niet anders. De druk lag ook nog eens erg hoog bij Rakim Foy, die eerder tijdens het NK in Laax al won op het Slopestyle parcours én in de Halfpipe, waardoor hij op donderdag dus voor een hattrick kon gaan.

De verschillen op de medium kicker tussen de verschillende rookies waren uiteindelijk erg klein en het was voor de jury absoluut niet makkelijk om onderscheid te maken tussen de deelnemers, maar het is ze toch gelukt. Lucas Uitendaal, onderdeel van het Extreme Team, had tot dusver nog niet heel veel geluk op het Nederlands Kampioenschap. Op het Slopestyle parcours en in de Halfpipe werd hij namelijk vierde en dat is dus net geen podiumplek. Bij het laatste freestyle onderdeel had Lucas dus nog wat goed te maken en dit is ‘m gelukt ook! Met twee nette runs scoorde hij 66.67 punten en daarmee wist hij Gijs Bogers net achter zich te houden. De eerste medaille op ‘t NK was binnen!

Eerder in de week was het Joey van de Noort die al tweemaal het zilver wist te pakken, maar dit wist hij helaas niet te herhalen bij het NK Big Air. Joey kwam niet verder dan de zesde plek waardoor er dus een nieuwe snowboarder richting het zilver kon gaan en dit was Jochem Bekker! Ook voor Jochem was het de eerste medaille op dit NK en met 67.67 punten was het verschil tussen de tweede en de derde plek echt minimaal te noemen.

En de grote winnaar kan je waarschijnlijk al wel raden. Rakim Foy kreeg het voor elkaar om een hattrick in de wacht te slepen! Met 81.67 punten nam hij flink afstand van de rest van het veld en mocht hij aan het einde van de dag alweer zijn derde gouden medaille ophalen deze week. Rakim heeft hiermee absoluut een visitekaartje af gegeven en zijn status van talent nogmaals weten te onderstrepen!

NK Laax

Junior Men

Ook bij de junioren lag het niveau weer heel erg hoog en de deelnemers waren onderling goed met elkaar aan het knokken. De verschillen waren bijzonder klein, het hele podium is namelijk binnen zes punten van elkaar geëindigd, wat dus absoluut laat zien dat deze deelnemers aan elkaar gewaagd zijn. De Big Air competitie werd in ieder geval een feestje voor het Extreme Team van Sean Taylor, want alle podium gangers horen hier bij! Dit is overigens niet de eerste keer want alle drie de Extreme Team leden hebben tot nu toe ook de podiums van Slopestyle en Halfpipe gedomineerd.

Voor deze Extreme Team leden was de eerste run degene waarin het gebeurde, omdat ze geen van allen nog een betere score neer wisten te zetten tijdens de tweede run. Casper Holtzapfel werd uiteindelijk derde door 70.67 punten binnen te harken, op de voet gevolgd door Mees Oostdijk met 73.33 punten.
Sem Wolfs wist het echter weer te flikken om de overwinning in de wacht te slepen, al scheelde het niet veel. Met 76.33 punten was het verschil met Mees dus maar een kleine drie punten. Voor Sem Wolfs is dit de tweede gouden plak van dit NK en hij mag zich dus wederom Nederlands kampioen noemen!

NK Laax

Senior Men

De laatste van de mannelijke snowboarders waren absoluut niet de minste, in deze categorie konden we écht vuurwerk gaan verwachten! Hier doen namelijk de oudste snowboarders aan mee met de beste tricks, dus het werd hoe dan ook een spektakel. Tot dusver was Steve Krijbolder de grote winnaar op het NK en met de Big Air competitie kon ook hij een hattrick scoren!

Uiteindelijk waren de verschillen tussen de deelnemers superklein te noemen en de oudste deelnemer van het veld kon later op de dag zijn derde bronzen medaille ophalen. Bjorn van Dongen scoorde namelijk 84.33 punten waardoor hij Didier Kickken net voor wist te blijven waardoor Bjorn op alle freestyle onderdelen dus een bronzen medaille in de wacht heeft weten te slepen!

Jeremy Gerritsen heeft een moeilijke tijd achter de rug nadat hij tijdens het Nederlands Kampioenschap van 2014 hard crashte op de knuckle en afgevoerd moest worden met de helikopter. Na een lange periode van revalidatie en waarin hij niet heeft kunnen snowboarden staat Jeremy nu toch weer op zijn plank en dit hebben de deelnemers geweten ook! Jeremy is namelijk weer fit en met een topscore van 89.00 punten door een Backside 720 op het Big Air onderdeel mag hij absoluut trots zijn. Dit leverde hem de tweede zilveren medaille van de week op en we kunnen dus wel stellen dat Jeremy weer volledig terug is gekomen!

NK Laax

En ja, dan komt natuurlijk Steve Krijbolder weer voorbij! De man die tot nu toe alles wist te winnen op het Nederlands Kampioenschap in Laax flikte het trucje ‘gewoon’ nog een keer. Op de Big Air schans deed hij net als Jeremy Gerritsen een Backside 720 en in zijn tweede run probeerde hij nog een Double Cork Backside 1080 te landen. Dit ging niet helemaal goed en hij kwam op de knuckle terecht, waardoor het publiek toch wel even schrok. Er was een behoorlijk hard krakend geluid te horen, maar dit waren gelukkig geen brekende botten, maar zijn snowboard die het er even moeilijk mee had. Steve heeft verder helemaal niks! De Backside 720 van Steve vond de jury nog net iets mooier dan die van Jeremy en dus ging Steve Krijbolder met 92.00 punten nogmaals met de overwinning aan de haal.

NK Laax

Vrouwen Snowboard

Na het afronden van de eerste heat stonden de volgende deelnemers te trappelen om te starten, waarin we de vrouwelijke snowboarders en de freestyle skiërs terugvonden. Omdat de kleine schans was weggehaald heeft de organisatie besloten om een andere feature vlak naast de grote schansen ook mee te tellen voor het Big Air onderdeel, zodat de jongste deelnemers niet meteen over de massive schansen hoefden te knallen. Na een korte training werd er snel gestart met de wedstrijd om te voorkomen dat de wind roet in het eten kon gooien!

Rookie Women

Bij de rookies kwam de jongste deelnemer van het veld, Romy van Velden, uit op een derde plek met 23.00 punten. Dit was voor haar de derde medaille en haar eerste bronzen plak, nadat ze eerder al twee keer het zilver in de wacht sleepte! Het verschil met de nummer twee was echter wel heel erg klein omdat Demy Janssen 23.33 punten kreeg van de jury. 0.33 punten meer dus, maar wel net genoeg voor een tweede plek.

Melissa Peperkamp was de volgende deelnemer die een kans had om de hattrick binnen te slepen op het Nederlands Kampioenschap in Laax en dit heeft ze ook nog eens gefikt! Met 39.00 punten op de kleine feature was ze wederom de allerbeste van het veld en mocht ze zich nogmaals Nederlands Kampioen noemen aan het einde van de dag.

NK Laax

Junior Women

In de categorie Junior Women deed helaas maar één deelnemer mee, Michelle Arens was de enige op de startlijst. Ze had bovendien niet echt haar dag op de Big Air kicker doordat ze onderuit ging in haar eerste run. 12.33 punten waren het resultaat, maar het betekende alsnog dat ze gewoon een gouden medaille mocht ophalen bij de prijsuitreiking.

NK Laax

Senior Women

Ook in deze categorie stond er maar één deelnemer op de startlijst, ook al was dit niet de minste! Babs Barnhoorn heeft eerder al het NK Slopestyle gewonnen en ook in de halfpipe was ze de sterkste, dus ze zou hoe dan ook met de hattrick aan de haal gaan! In haar eerste run deed ze een Backside 360 mute, haar ‘safe’ trick, en deze wist ze zonder problemen te landen. Ondanks het feit dat ze geen concurrentie had in deze categorie wilde ze het echt niet rustig aan doen en tijdens haar tweede run probeerde ze er nog dik overheen te gaan. Het doel was om een cab 540 te landen maar ze kon helaas niet genoeg snelheid pakken waardoor ze onderuit ging tijdens de landing. De 85.00 punten tijdens haar eerste run waren in ieder geval genoeg om ook meteen Overall kampioen te worden in de categorie Snowboard Dames!

NK Laax

Overall kampioen

Overall was het Babs Barnhoorn die wederom met champagne mocht gaan spuiten, gevolgd door Melissa Peperkamp op de tweede plek en Demy Janssen op de derde positie.

NK Laax

Freeski

Na de snowboarders mochten de skiërs het gaan proberen en ze hebben er een flinke show van weten te maken! Bijna alle deelnemers gingen over de grootste kicker heen, de pro-line, en ze hebben zieke tricks weten te landen!

Freeski Youth

De Freeski Youth mocht beginnen en hier was het Nolan Biewenga die de bronzen medaille binnen haalde! De jonge skiër deed dit op de kleine feature en hij scoorde 31.00 punten. Hij werd gevolgd door Jamie Koster die zowel de medium kicker als de kleine feature af legde tijdens deze wedstrijd en met 42.67 punten tweede werd in deze categorie.

De overwinning was echter weggelegd voor een skiër die één van de meest bizarre dingen van heel het NK neer wist te zetten op de pro-line kicker! Lucas Laudy wilde na het landen van een 720 in zijn eerste run voor een 1080 gaan in zijn tweede run, maar dit ging niet helemaal volgens plan. Sterker nog, Lucas wist het namelijk voor elkaar te krijgen een 1260 te landen op de grootste kicker! Dit is een trick waar een paar jaar geleden nog gouden medailles mee gewonnen werden op de grootste internationale wedstrijden en dus heeft Lucas wel bewezen een absoluut talent te zijn. Na een kort moment vol ongeloof van zowel Lucas als zijn vader Fons was het dus wel duidelijk dat Lucas een megascore in de pocket had. 94.33 punten waren het resultaat!

NK Laax

Freeski Junior

In de junior categorie stond alleen Nino Kalmeijer op de startlijst en hij wist in z’n eerste run 68.33 punten te scoren, waarmee hij dus sowieso al een gouden medaille op kon halen. Hier wilde hij het niet bij laten en tijdens zijn tweede run probeerde hij nog groter te gaan, maar helaas ging hij hard onderuit met een stevige crash. Z’n stokken lagen verspreid over het hele parcours, maar gelukkig mankeerde Nino zelf helemaal niks!

NK Laax

Freeski Senior

Bij de seniors maakte Kenny Carolina ook een harde crash mee in zijn tweede run, nadat hij 50.00 punten scoorde in zijn eerste run. Hij kwam hard terecht op de knuckle en wonder boven wonder wist hij zichzelf nog te redden door vervolgens een frontflip te landen! Ook Kenny mankeerde helemaal niks, maar helaas werd deze stunt niet beloond met extra style punten van de jury. Kenny werd uiteindelijk tweede in deze categorie.

De grote winnaar bij de skiërs kon er maar één zijn en dat was Robin Gillon! Hij liet de aller moeilijkste trick van de dag zien en deze wist hij zonder moeite te landen. Met zijn Double Cork 1260 scoorde Robin 97.67 punten waarmee hij terecht de allerhoogste score kreeg van alle deelnemers op de Big Air schans!

NK Laax

NK Laax

Overall Kampioen

Voor het overall kampioenschap wist Lucas Laudy het nog wel even spannend te maken met zijn 1260 en Robin Gillon heeft zelfs nog even flink geknepen bovenaan deze schans, maar uiteindelijk was Robin wel de overall kampioen in deze categorie en dus mocht hij met de champagne gaan spuiten. Lucas Laudy werd tweede overall, gevolgd door Nino Kalmeijer op de derde plek.

NK Laax

Dag #3: Slalom

Bijna op hetzelfde tijdstip als de Big Air wedstrijd werd er eveneens gestreden om de medailles en wel bij de slalom. De wedstrijd van de reuzenslalom zou worden gedomineerd door Davy Dekker en Yvette Heijt en dus waren alle ogen gericht op dit koppel. Konden zij zich nog maar eens van de concurrentie afstand nemen en hierdoor meteen het goud pakken op de slalom via het knockout systeem?

Women

Voordat we daar antwoord op krijgen nemen we eerst een kijkje bij de Youth Women en hier was het Jarna Mennens die Britt van Koert tegen zou gaan komen in de finale. Eerder hadden beide al afgerekend met respectievelijk Lara van ‘t Hoff en Nienke Poll en dus moest de finale uitkomst bieden. Dat deed het ook en wel in het voordeel van Jarna! Bij de kleine finale kon Lara van ‘t Hoff nog rekenen op een winst waardoor zij het podium mocht complementeren.

NK Laax

Het antwoord met betrekking tot Yvette Heijt in de categorie senior dames is overigens een opgeluchte ‘jazeker!’, want het scheelde niet veel in de finale! Nadat ze in de halve finales afstand kon nemen van Lisa Dekker moest ze het in de grote finale opnemen tegen Kiki Bedier de Prairie. Laatst genoemde was ook lekker bezig en dat bleek nog maar eens in de finale. Echter bleek het toch Yvette Heijt te zijn die aan het langste eind trok en zich zo Nederlands Kampioen Parallel Slalom 2016 mag noemen! Tevens kreeg ze hiermee ook meteen de ‘overall kampioen’ award om haar nek gehangen. In de kleine finale was het Lisa Dekker die Eline Wietsma achter zich hield en zich zo alsnog op het podium terugvond.

NK Laax

Men

Bij de heren zou het team van Snowpepper, met betrekking tot de Youth, erg goede zaken doen. Net zoals bij de Youth Women was het complete team vertegenwoordigd door Snowpepper en hiermee pakten ze dus in twee categorieen zes medailles. Maar! Daar bleef het niet bij want ook de senioren waren op dreef en wel met twee medailles!

Bij de Youth zouden het Jeremy Closset, Daan Stam en Youri Zorge zijn die aan het einde van de dag hun naam omgeroepen zouden krijgen, ook al was het niet in die volgorde. Daan Stam nam het namelijk in de kleine finale op tegen Hidde Hut en wist deze te winnen wat ‘m een derde plaats opleverde, maar de echt wedstrijd was natuurlijk de finale tussen Jeremy en Youri! Laatstgenoemde bleek de betere van het stel te zijn en met iets minder dan drie seconden kwam Youri als eerste over de finish.

NK Laax

De senioren hadden één deelnemer meer dan de Youth, maar dat was niet de reden dat het zo spannend werd. Het had namelijk niet veel gescheeld of er stond geen Davy Dekker aan de start van de finale! “Mijn board groef in en daardoor werd ik bijna gelanceerd,” aldus Dekker. “Gelukkig kon ik het herstellen en daarna ben ik wat minder agressief gaan rijden. Door de warme omstandigheden was de sneeuw zacht en was dat noodzakelijk.”

Uiteindelijk zou het toch zijn dag gaan worden, en wel door Matthijs Moerman te verslaan in de finale, waardoor Davy Dekker hierdoor ook meteen overall kampioen is geworden. De kleine finale werd verreden door Glenn de Blois en Wout Hollestelle, waar het Wout Hollestelle was die zichzelf inclusief board naar en derde plaats wist te sturen.

NK Laax

iBoardcast recap video

We hebben ‘m in de eerste recap al voorbij zien komen met edits en daar gaan we nu gewoon gezellig mee verder. Johnny Dertien heeft namelijk weer een verse edit in elkaar weten te draaien om jou van bewegende shots te voorzien! Hij is dan ook zeker het bekijken waard, check ‘m na de klik:

NK Snowboard Freeski // Big Air

Op de derde dag van het NK Snowboard en Freeski in Laax, stonden de snowboarders en freeskiers klaar om te vliegen. Op het programma stond vandaag BIG AIR. Gelukkig stond er niet zoveel wind als voorspelt was dus de riders konden er helemaal voor gaan. Pakt @Steve Krijbolder zijn derde goude plak?Kijk voor meer informatie, foto’s en alle uitslagen op www.snowboard.nl of op www.snowchamps.nl

Geplaatst door iboardcast.com op donderdag 31 maart 2016

Dag #4: Boardercross

De laatste dag en meteen ook degene die we als ‘clash of the week’ hadden bestempeld. Deelnemers uit alle (!) disciplines hadden zich ingeschreven voor deze race en dat zagen we ook terug in de aantallen en leeftijden. Rond de 70 deelnemers meldde zich dan ook op vrijdagmorgen waardoor er zes categorieen waren: Youth Men, Youth Women, Senior Women, Senior Men, Masters Women en Masters Men!

Youth Men

Te beginnen bij het begin en dat zijn de Youth Men die zich stuk voor stuk mochten gaan bewijzen op het parcours in Laax. Zoals gezegd stond er een mooie mix van atleten op de deelnemerslijst en dat was ook bij deze categorie het geval. Maar goed, uiteindelijk mochten er maar zestien meedoen aan de finales en hierin werd gestreden alsof hun leven er vanaf hing!

Met een bijvoorbeeld een Sam Vermaat, Duarte Pereira, Lucas Scholten, Joey van de Noort, Gib van der Sluis, Daan Stam, Rakim Foy en Youri Zorge aan de start zou het een mooie wedstrijd gaan worden. Iedere heat had vier deelnemers en de beste twee gingen door waarna dus na een aardig aantal heats de uiteindelijke finalisten bekend waren.

Dit waren Jay Goudswaard, Rakim Foy, Jesper Kieven en Duarte Pereira en wellicht zal het je na de recaps niet eens meer verbazen, maar het was Rakim Foy met de beste papieren! In de kwalificatie moest hij Duarte Pereira nog wel voor zich dulden met 0.07 seconden, maar in de finale kon Rakim zich staande houden. Met z’n gouden medailles op alle eerdere freestyle onderdelen heeft Rakim het dus weten te flikken om op alle onderdelen het goud te pakken! Tweede werd Jay Goudswaard en het podium kon ook nog rekenen op de aanwezigheid van Duarte Pereira die z’n snowboard eerder over de finish schoof dan Jesper Kieven.

NK Laax

Youth Women

De winnares van de slalom, Jarna Mennens, meldde zich vrijdag nog maar eens aan de start van de boardercross en met haar nog vijf andere dames. Te weten Nienke Poll, Melissa Peperkamp, Demy Janssen, Sera Kalbvleesch en Lara van ‘t Hoff! Helaas waren er maar vier plekken weg te geven in de finale en dus waren Lara en Sera toegewezen aan de kleine finale.

Bij de strijd om het podium bleek het Melissa Peperkamp te zijn die zich het beste over ‘t parcours heen wist te manoeuvreren waarna ze zich mocht melden op de hoogste trede van het podium. Achter zich waren het Demy Janssen en Nienke Poll die wel een poging deden om het Melissa moelijk te maken, maar hier niet in slaagden en dus genoegen moesten nemen met een respectievelijke tweede en derde plaats.

NK Laax

Senior Women

Met dertien deelneemsters aan de start werd er hier telkens in drietallen gestart, op een enkele keer na waar er vier startte. Uiteraard waren de verwachtingen hoog gespannen met betrekking tot Bell Berghuis, maar ook van Babs Barnhoorn werd wat verwacht. Laatst genoemde was natuurlijk enorm goed bezig in de afgelopen week waardoor men niets meer zou uitsluiten!

Uiteindelijk bleek het een finale wedstrijd te gaan worden tussen Suzanne Cassee, Lois Vlastuin, Bell Berghuis en Milina van Unnik waarbij Bell Berghuis er met de hoofprijs vandoor ging. Zij pakte al in de kwalificatie de nummer één positie en dit wist ze dus ook bij de finales door te zetten! Tweede werd Lois Vlastuin met daarop gevolgd Milina van Unnik.

NK Laax

Senior Men

Na de Youth Men was de Senior Men de grootste categorie met maar liefst 20 deelnemers. Hierin vonden we namen terug als Casper Holtzapfel, Mees Oostdijk en Chris Vos, maar ook Metten Maas, Ben Buurman, Glenn de Blois, Steve Krijbolder, Sean Taylor en Davy Dekker waren aanwezig!

Al met al dus een deelnemerslijst om je vingers bij af te likken en het mooie was nog dat dit alles met elkaar de strijd aan zou gaan om die prachtige medailles! Zoals je ondertussen wel weet, ook hier konden er maar vier aan de start staan voor de grote finale en die luisterden naar de namen Metten Maas, Davy Dekker, Casper Linders en Glenn de Blois!

Maar voordat de grote finale van start kon gaan werden we opgeschrikt door een enorme crash. Lorenzo Vos, broer van Chris Vos, kwam al vroeg in het parcours ten val en aangezien het veld toen nog enorm dicht op elkaar zat kon Sean Taylor ‘m niet meer ontwijken waarna ze ongewild met elkaar in aanraking kwamen. Dit bezorgde Lorenzo dermate veel problemen dat de helikopter moest komen en dat de wedstrijd geruime tijd stil lag. Gelukkig kregen we diezelfde dag bij de prijsuitreiking bericht dat het weer naar omstandigheden goed met ‘m gaat en dat hij de dag erna weer naar huis mocht!

Een ongeluk zit zoals je merkt in een klein hoekje en het kan niet anders of dit heeft door de finalisten hun hoofd heen gerend. Gelukkig was de finale er eentje die zonder al teveel kleerscheuren verreden zou gaan worden en de uiteindelijke winnaar was de favoriet Glenn de Blois! Casper Linders (2e) en Metten Maas (3e) probeerden het wel, maar konden geen vuist maken tegen Glenn en zijn snowboard.

NK Laax

Masters Women

De Masters, wellicht moeten we je hier even over bijpraten. We zeiden aan het begin van deze categorie al dat iedereen zich hiervoor kon inschrijven en dat is dan ook serieus gebeurd. De categorie masters kan je dan ook wellicht beter zien als vaders en moeders die zich aan hebben gemeld en bij de categorie Masters Women stonden Rita Peperkamp en Vanessa van der Sluis aan de start!

Laatst genoemde bleek zich het meest comfortabel te voelen bij het parcours die ze hadden neergelegd in Laax waarna zij de gouden medaille in ontvangst mocht nemen. Rita Peperkamp wist de rit overigens wel gewoon uit te rijden, maar moest in Vanessa toch haar meerdere erkennen, waarna ze een zilveren medaille toegewezen kreeg.

NK Laax

Masters Men

De vaders masters waren met meer dan twee vertegenwoordigd en dus moesten zij zelfs nog gaan uitvechten in de halve finales om te kijken wie zich naar het podium kon gaan crossen! De uiteindelijke finalisten waren Xander Arens, Simone Rea, Ruben Poldersmans en Jeroen Tamming en zij lieten er ook in de finale geen gras over groeien. Helaas voor Simone Rea was hij degene die net naast het podium greep, Ruben Poldersmans bleek de grote winnaar te zijn van de Masters tijdens het Nederlands Kampioenschap in Laax. Tweede werd Xander Arens en Jeroen Tamming maakte het podium compleet.

NK Laax

Overall Kampioen

Ook in deze wedstrijd konden er overall kampioenen geëerd worden en dit was voor niemand minder dan Bell Berghuis en Glenn de Blois toegewezen! Zij waren de beste van de hele wedstrijd waardoor ze nog maar eens richting het podium mochten komen!

NK Laax

iBoardcast recap video

De laatste dag moest natuurlijk ook even op de gevoelige plaat vastgelegd worden en na dag #1, #2 en #3 liet ook Johnny Dertien aantekenen voor recap video #4! Check ‘m na de klik hieronder:

NK Snowboard Freeski // Snowboardcross

Dag 4 van het NK Snowboard en Freeski in Laax. Vandaag stond de snowboardcross op de agenda. De wedstrijd stond open voor iedereen. Vaders, moeders, coaches, rookies en masters. Als je kan boarden dan mag je een hesje aandoen en keihard naar beneden crossen. Lukt het Steve Krijbolder een 4e gouden plak te pakken? Kijk met ons mee.Kijk voor meer informatie, foto’s en alle uitslagen op www.snowboard.nl of op www.snowchamps.nl

Geplaatst door iboardcast.com op vrijdag 1 april 2016

Fotoimpressie en afsluiting

Men oh men wat hebben we genoten van deze editie van het Nederlands Kampioenschap in Laax, georganiseerd door de Nederlandse Ski Vereniging! Gezellige mensen, lekker weer, heerlijke chillsessies en enorm veel badass tricks die de deelnemers ons voorschotelden! Bij deze willen wij meteen even van de mogelijkheid gebruik maken om Salomon te bedanken voor de prachtige gear, de Van Mossel Groep voor de mobiliteit en de Nederlandse Ski Vereniging voor de mogelijkheid om hier bij aanwezig te mogen zijn want het was echt een prachtige, unieke ervaring en voor de thuisblijvers hebben we één tip: volgend jaar aanwezig zijn! Bekijk tot die tijd nog even de foto’s van de derde en vierde dag en check onze Facebookpagina voor meer foto’s!

nk-boardercross-92

NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK LaaxNK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax NK Laax

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws