Nieuws - 6 januari 2021   11:50 Nederlands meisje (17) met corona opgepakt in Zwitserland na vervalsen testresultaat

Door:

Een lekkere soap in Zwitserland! Een 17-jarig Nederlands meisje is in Zwitserland opgepakt omdat ze de verplichte quarantaine wilde ontvluchten. Ze is op het vliegveld aangehouden nadat ze ook nog eens een negatieve coronatest had vervalst.

De 17-jarige tiener werd opgepakt op het vliegveld van Zürich, vlak voordat ze het vliegtuig in wilde stappen naar Schiphol. Ze was in Zwitserland op wintersportvakantie aangezien de skigebieden daar nog open zijn, maar in het kanton Wallis werd ze positief getest op het coronavirus.

Het protocol is dan heel simpel: terug naar je accommodatie en in quarantaine gaan zonder dat je in contact komt met andere personen. Het Nederlandse meisje besloot echter wat anders te doen en is er juist vandoor gegaan.

Vervalste test

De autoriteiten gaven het bevel om in quarantaine te gaan, maar toen ze erachter kwamen dat ze dit niet deed hebben ze direct de politie op de hoogte gebracht. Op dat moment bleek dat de Nederlander richting het vliegveld was vertrokken en dat ze in de tussentijd de coronatest heeft vervalst, zodat ze op het vliegveld een negatieve test zou kunnen overhandigen.

Door de melding aan de politie is het meisje uiteindelijk opgepakt door de politie en sindsdien zit ze in voorlopige hechtenis. Ze is met een ambulance teruggebracht naar Wallis.

Er hangt haar nu een strafzaak boven het hoofd vanwege het overtreden van de coronawetgeving en het vervalsen van documenten. Volgens het Zwitserse rechtssysteem heeft ze een advocaat toegewezen gekregen die naar de zaak gaat kijken, maar de kans op een vrijspraak is natuurlijk vrij klein. De Zwitserse autoriteiten hebben niet bekend gemaakt welke straf haar precies boven het hoofd hangt.

Kritiek

Zwitserland krijgt nog steeds veel internationale kritiek over zich heen, doordat ze de skigebieden open houden en ook de grenzen open houden. Marc van Ranst, de bekendste viroloog van België, heeft geen goed woord over voor de mensen die nu in Zwitserland op vakantie zijn. “Dit zijn exact dezelfde mensen die over twee weken zullen klagen dat men de epidemie niet onder controle krijgt”, aldus van Ranst tegen Het Laatste Nieuws.

“Zij zijn diegene die zich zullen afvragen waarom het allemaal zo lang moet duren. Het is gewoon niet slim om nu te gaan skiën. Laten we hopen dat er niet te veel mensen naar Zwitserland gaan. Op de skipistes zelf is het natuurlijk niet gevaarlijk, maar in de skiliften kom je wél met anderen in contact”.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

27 juni 2021

Zondag WTF #432

En, bekomen van de deceptie? We hebben in ieder geval iets om het verdriet een beetje te kunnen verzachten!  Lees Meer…

20 juni 2021

Zondag WTF #431

En, ben je inmiddels al gesmolten door de warmte? Sta je lekker te skiën, krijg je ineens een van de meest unieke lichtverschijnselen ter wereld te zien!  Lees Meer…

Meer Nieuws