Nieuws - 31 oktober 2015   15:45 Nederlands merk gaat onbreekbare magnetische skibril uitbrengen!

Door:

Een betaalbare skibril die niet kapot te krijgen is en waarbij je de lens binnen drie seconden kan verwisselen, dat is wat Blueprint wilt doen met de Blueprint BSG2 skibril. Om dit voor elkaar te krijgen hebben ze een paar dagen geleden een Kickstarter campagne opgezet. Tijd om meer te leren over deze skibril! 

Als iets flinke irritatie opwekt, krijg je er vaak de beste ideeën van! De mannen achter Blueprint zijn zelf actieve wintersporters en ze waren het helemaal zat dat ze zo’n beetje ieder seizoen een nieuwe skibril moesten kopen omdat de oude weer stuk was of onder de krassen zat. Ze zijn dan ook aan het ontwerpen gegaan om een nieuwe skibril te ontwikkelen die langer meegaat en waarvan alle onderdelen makkelijk te vervangen zijn. Een skibril weg moeten gooien omdat je hoofdband stuk is of omdat er een barst in je lens zit is namelijk gewoonweg zonde!

Voor een nieuwe skibril hadden ze dan ook maar een paar doelen. De skibril moet betaalbaar worden, onderdelen moeten vervangbaar en het frame zelf moet ook tegen een stootje kunnen. Het resultaat is de BSG2!

Frame

Het begint allemaal bij een fatsoenlijk frame. De BSG2 is gemaakt van een speciale plasticsoort, dat zeer flexibel is en daardoor bijna niet kapot te krijgen is. Als je een flinke klap meemaakt ligt je bril dus niet gelijk aan stukken en hoef je niet direct een nieuwe te kopen. Een driedelige schuimlaag zorgt ervoor dat de bril geen knelpunten heeft tegen je gezicht en dat er een betere afdichting is, zodat je ‘m kan gebruiken onder alle weersomstandigheden.

Blueprint BSG2

Een andere innovatie van de BSG2 is te vinden in magneten. Het frame is namelijk voorzien van een tiental magneten die ervoor moeten zorgen dat de lens op z’n plek blijft, maar ook heel erg makkelijk te vervangen is! Je brengt de lens simpelweg naar het frame toe en de magneten zetten de lens op zijn plek en houden ‘m vast. Een lens vervangen is dus niets anders dan de oude lens eraf trekken en een nieuwe erin klikken.

Blueprint BSG2

Lenzen

Om maar gelijk verder te gaan met de lenzen, ook daar heeft Blueprint niet stil gestaan. De binnenlens wordt geïmporteerd vanuit Italië omdat ze daar de beste kwaliteit konden vinden. De buitenlens maakt Blueprint zelf van polycarbonaat en wordt voorzien van een reeks coatings zoals een anti-kras laag, een hydrofobische coating zodat er geen druppels op blijven staan en een anti-reflectie laag om je het best mogelijke zicht te geven.

Blueprint BSG2

Als je dan zo je best hebt gedaan om een makkelijk lenswissel systeem te ontwikkelen, moet je er ook gebruik van maken! Daarom heeft Blueprint een flinke reeks lenzen gemaakt voor iedere mogelijke conditie op de berg zodat je altijd perfect zicht kan hebben. Volle zon, een klein sneeuwbuitje of een zware grijze dag? no problem!Blueprint BSG2

Hoofdband

Iets wat we nog niet veel zien bij skibrillen is een verwisselbare hoofdband. Als deze band na een tijdje gebruiken helemaal uitgerekt is of een keer een scheur op heeft gelopen ben je normaal gesproken de sjaak. Bij de BSG2 kan je met een simpel kliksysteem de hoofdband verwisselen en uiteraard zijn er verschillende designs beschikbaar om je bril te customizen! Blueprint heeft zelfs een speciaal ‘Amsterdam’ design gemaakt voor de liefhebbers die een bril bestellen via de Kickstarter campagne.

Blueprint BSG2 Blueprint BSG2

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd heeft Blueprint een Kickstarter campagne opgezet om de productie van de BSG2 te financieren en tot dusver is het een groot succes te noemen! Ze hebben zichzelf een doel gesteld van €15,800, maar binnen een week tijd hebben ze dit al ruim weten te verdubbelen. De BSG2 gaat er dus sowieso komen.

Door het succes van de Kickstarter zijn de meest goedkope bestelopties ook al meteen uitverkocht, maar niet getreurd, er zijn nog genoeg andere opties! Je kan voor €89,- de Early Bird aanschaffen, waarbij je één skibril krijgt met een microvezel hoesje. Blueprint heeft verschillende standaard samenstellingen van lens + hoofdband gemaakt, maar die kan je later zonder problemen verwisselen. Een extra lens erbij kopen kost €39,- en een extra hoofdband €16,-. Wanneer je je bril bestelt via de Kickstarter campagne kan je ‘m in december verwachten, mooi op tijd voor het aankomende seizoen!

Als de Kickstarter campagne afgelopen is zal de BSG2 natuurlijk ook gewoon in de winkels te vinden zijn, alleen is de prijs dan wel wat hoger. Voor €120,- kan je de bril vanaf december bestellen via internet of kopen via verschillende winkels en ook dan krijg je één bril met een microvezel hoesje.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Regen, wind, het lijkt bijna herfst. Beetje jammer dat de winter nog zo ver weg is! Dan maar een lekkere treerun om je zondag beter te maken?  Lees Meer…

Meer Nieuws