Nieuws - 3 februari 2021   15:16 Nederlandse indoorrolbanen schrijven brandbrief aan politiek vanwege zware situatie

Door:

Een vereniging van Nederlandse indoorrolbanen heeft een brandbrief gestuurd naar de Nederlandse politiek, omdat de huidige crisis ze geen perspectief biedt. Ze hopen op een betere compensatieregeling! 

Wanneer je in Nederland aan je techniek wil werken, dan zijn de indoorrolbanen ideale opties. Eindeloze meters om te maken en de instructeur kan er met z’n neus op staan. Maar goed, ook deze banen zijn inmiddels gesloten en nu de lockdown nog verder verlengd lijkt te worden, is de kans klein dat ze nog inkomsten zullen hebben dit seizoen. De Bond voor Indoor Skischolen (BIS) heeft daarom een brandbrief gestuurd aan de Nederlandse politiek, om aan te kaarten dat er een noodsituatie is voor veel van deze banen.

Normaal gesproken draaien deze banen namelijk alleen in de periode oktober t/m april en gedurende de zomermaanden zijn ze dicht, omdat er dan vrijwel geen klanten zijn die interesse hebben in lessen. Oftewel, ze zijn net als reguliere skischolen vrijwel volledig afhankelijk van de winterperiode. En in deze winterperiode hebben ze geen inkomsten kunnen genereren, aangezien ze nu natuurlijk gesloten moeten zijn.

Wanneer de lockdown opgeheven wordt, zal uiteraard ook de compensatieregeling voor getroffen ondernemers ophouden. Nu is dit al geen vetpot voor deze ondernemers, maar wanneer ze gedurende de zomermaanden geen steun krijgen, zal het voor veel ondernemers van indoorrolbanen een flinke klap kunnen betekenen.

Brandbrief

In de brief die BIS stuurt aan de Nederlandse politiek, wordt aangegeven dat de ondernemingen zo hard getroffen zijn dat de meeste niet meer in staat zijn om een financiële buffer te behouden voor de zomermaanden. De gevolgen hiervan worden samengevat in vier punten:

  1. Er dreigt een volledige bedrijfstak verloren te gaan
  2. Er verdwijnen ruim 1.300 banen binnen de skischool ondernemingen
  3. Samenwerking met 220 Vo en MBO/HBO Sport opleidingen verdwijnt
  4. Verlies van 300 jaarlijkse stageplaatsen

Bovendien kaarten ze aan dat het geven van deze lessen een maatschappelijk belang heeft, aangezien er per jaar zo’n 550.000 cursisten lessen volgt op een rolbaan.

Oplossing

BIS vraagt daarom om een fatsoenlijke compensatieregeling, zodat deze ondernemingen de zomer kunnen overleven en de volgende winter weer met frisse moed aan de slag kunnen gaan zonder dat ze in de tussentijd failliet verklaard moeten worden. De bestaande compensatieregelingen zijn in ieder geval ontoereikend en daardoor vraagt de bond of er samen met de branche gekeken kan worden naar andere opties om deze banen toch te kunnen redden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Voor de Oostenrijk gangers is er een beetje licht aan het einde van de lange tunnel. De overheid heeft een reeks versoepelingen bekend gemaakt, waarin ze ook aangeven dat er plannen zijn voor het heropenen van de horeca en toerisme daarmee weer mogelijk te maken!  Lees Meer…

Meer Nieuws