Nieuws - 19 januari 2018   12:38 Nederlandse omgekomen bij lawine in Zwitserland

Door:

Gisteren waren twee Nederlanders betrokken bij een grote lawine in Zwitserland en vandaag is een van de slachtoffers, een 31-jarige Nederlandse vrouw, om het leven gekomen door de gevolgen van deze lawine. 

De 31-jarige Nederlandse was gistermiddag samen met een 27-jarige Nederlander aan het skiën bij het Zwitserse Ovronnaz, toen beiden betrokken raakte bij een zware lawine van 200 meter lang en 20 meter breed. Hierbij raakte de Nederlandse vrouw zwaar gewond en ze werd in kritieke toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Vandaag is ze in het ziekenhuis bezweken aan haar verwondingen.

Omstanders zagen de lawine gebeuren rond half 1 ‘s middags en hebben direct de hulpdiensten ingeschakeld, die snel ter plekke waren en de omstanders hebben meegeholpen met het uitgraven van de slachtoffers. De 27-jarige Nederlander raakte slechts licht gewond.

Beide skiërs werden vervolgens met een helikopter naar het ziekenhuis in Sion gebracht. In het gebied was ten tijde van het ongeval lawinecijfer 4 op de schaal van 5 actief en de politie van het Zwitserse kanton waarschuwt dan ook voor de gevaren.

Lawines kunnen namelijk spontaan los komen, maar ook getriggerd worden door skiërs op afstand. De risico’s zijn dus groot te noemen en daarom wordt het aardig link buiten de pistes.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws