Freestyle. Nieuws - 30 september 2020   16:31 Nederlandse Ski Vereniging schrapt, vanwege het coronavirus, alle wedstrijden voor de komende 3 weken

Door:

Het coronavirus blijft nog altijd iedereen tot het uiterste drijven. Na het nieuws over de internationale wedstrijden zijn het nu de nationale wedstrijden waar de Nederlandse Ski Vereniging een rood kruis doorheen heeft gezet.

Dit alles voor de komende drie weken, om daarna te kijken wat er allemaal nog meer gaat veranderen. Het kabinet heeft laten weten dat ze over drie weken weer met een volgende beslissing komen en daar wacht de Nederlandse Ski Vereniging logischerwijs op. Eerder, toen het nieuws naar buiten kwam over de internationale wedstrijden, liet de Nederlandse Ski Vereniging al weten dat ze niet degene willen zijn die mensen van A naar B laat gaan. Die reden pakken ze nu eveneens aan voor het schrappen van de nationale wedstrijden.

“De Nederlandse Ski Vereniging ziet zich genoodzaakt tot deze beslissing aangezien de wedstrijden in de meeste gevallen deelnemers uit een verschillende regio’s aantrekken”, valt er te lezen op de website van de Nederlandse Ski Vereniging. “Hierdoor zouden de wedstrijden leiden tot veel reisbewegingen tussen regio’s. Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vinden we het niet gepast om deze reisbewegingen te faciliteren.”

Voorlopige kalender

Dat betekent dus dat de wedstrijd van 10 oktober in SnowWorld Zoetermeer, wat de eerste Freestyle Tour/Dutch Cup wedstrijd van het nieuwe seizoen zou worden, niet doorgaat. Verder zijn er nog vier andere events die ook on hold zijn gegaan. Zuur is het natuurlijk zeker, ook al hebben we het op dit moment even te slikken en er niets van te vinden. Het zal eveneens moeten blijken wat er over drie weken gaat gebeuren. Daarnaast zal er ook met argusogen naar de situatie in het Zwitserse Crans-Montana worden gekeken, waar het NK/BK Freestyle 2021 naartoe is verhuisd.

De voorlopige Dutch Cup kalender zou er dan als volgt uit komen te zien:

Wedstrijd Locatie Datum
Freestyle Tour Big Air SnowWorld Landgraaf 14 november
Freestyle Tour Rail SnowWorld Landgraaf 15 november
Snowfest 2021 Crans Montana (Zwitserland) 4 t/m 11 april
Freestyle Tour SnowWorld Terneuzen 8 mei
Freestyle Tour Finals SnowWorld Landgraaf 15 mei
Freestyle Tour Finals SnowWorld Landgraaf 16 mei

Meer informatie of vragen? Voor vragen over de wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

Gerelateerde posts:

Meer Freestyle:

Meer Freestyle