Nieuws - 26 februari 2018   8:57 Nederlandse skiër overleden bij bizar ongeval in Sölden

Door:

Een wel heel bizar ongeluk vond gisteren plaats in Sölden. Een Nederlander verloor de controle en is daardoor overleden! 

Het gaat om een 50-jarige Nederlander die op dat moment vakantie aan het houden was in het Oostenrijkse dorp. Daar ging het na de middag mis op het gedeelte vlak boven het Rettenbach restaurant en de man kwam op een vreemde manier eenzijdig ten val omdat hij de controle over z’n ski’s kwijt was geraakt.

Dit gebeurde op de afdaling van het bergstation van de Schwarzschneidbahn richting het Rettenbach restaurant en om precies te zijn op een hobbel in de piste. De man viel en klapte daardoor tegen de bordjes van de pistemarkering aan. Vervolgens gleed de man nog verder en kwam hij in een sneeuwgeul terecht naast de piste met aardig wat vaart, waardoor de man gelanceerd werd.

14 meter verder kwam de man tot stilstond op een sneeuwhoop, waar hij bewusteloos bleef liggen. Meerdere skiërs zagen het gebeuren en hebben geprobeerd eerste hulp toe te dienen. Ook de hulpdiensten waren snel aanwezig, maar die kwamen tot de conclusie dat men niets meer voor de man kom betekenen. De Nederlander was ter plekke overleden door de crash.

De man was naar verluid met 5 familieleden op vakantie in Sölden. Het is nog niet bekend waar de man vandaan komt, behalve dat het een Nederlander is.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws