Nieuws - 7 maart 2019   18:30 Nederlandse skiër overleden door crash in Alpbach-Wildschönau

Door:

Vandaag is in het Oostenrijkse gebied Alpbach-Wildschönau een Nederlandse wintersporter om het leven gekomen. Het is een eenzijdig ongeluk geweest. 

Rond de klok van 9 uur ‘s ochtends kwam de 50-jarige Nederlander ten val, toen hij met zijn familie onderweg was in het skigebied. Ze probeerden net af te dalen van een rode piste toen het verkeerd ging.

De man raakte een ski kwijt en kwam daardoor hard ten val. Vervolgens blijf hij met zijn hoofd vooruit doorglijden en na ongeveer 70 meter gleed hij over de rand van de piste heen, waar een steile helling richting het bos te vinden was. De man gleed nog verder en kwam pas in het bos tot stilstand.

Één van zijn zonen is erachteraan gegaan een heeft nog geprobeerd om de man te reanimeren, maar het mocht niet meer baten. Toen de reddingsdienst arriveerde met een noodarts kon die niets anders meer doen dan vast stellen dat de man overleden was door de val.

Zoals normaal met dergelijke ongevallen gaat de politie nog een onderzoek afronden naar dit ongeval, maar tot dusver lijkt het niks anders te zijn dan een eenzijdig ongeval veroorzaakt door het losschieten van de ski.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws