Nieuws - 15 januari 2019   13:41 Nederlandse skiër overleden door lawine in Valmorel

Door:

In Frankrijk is het gisteren mis gegaan. Een 60-jarige Nederlander is daar om het leven gekomen door een lawine! 

Het ongeval gebeurde gisteren in het Franse Valmorel, waar de Nederlandse man samen met zijn 22-jarige zoon en nog een derde persoon aan het skiën was. Ook in Valmorel had het aardig gesneeuwd en het drietal was op weg buiten de pistes toen het fout ging.

Of een van de drie de lawine zelf in gang heeft gezet is nog onduidelijk. Het ongeluk gebeurde net naast de pistes, vlakbij de blauwe piste ‘la Madeleine’. De 22-jarige zoon sloeg alarm en ging bovendien zelf aan de gang met graven en wist zijn vader in ieder geval wel uit de sneeuw te krijgen nog voordat de reddingsdienst aanwezig was.

Die reddingsdienst is uitgerukt met een helikopter, een speciale arts en een zoekhond, maar het mocht al niet meer baten. De man was ter plekke al overleden.

Door de verse sneeuwval in de Franse regio was het lawinegevaar in het gebied ten tijde van het ongeval al aardig hoog te noemen, met lawinecijfer 4 op de schaal van 5. De overige 2 Nederlandse skiërs bleven verder ongedeerd. Het lichaam van de Nederlandse man is met de helikopter naar beneden gebracht.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws