Nieuws - 16 februari 2019   14:48 Nederlandse skiërs vallen shopmedewerker aan en zorgen voor zware verwondingen

Door:

Een grote groep van Nederlandse skiërs heeft in St. Anton voor een aardige chaos gezorgd. Ze hebben een shopmedewerker flink aftuigt! 

Het voorval gebeurde aan het begin van de week in het Oostenrijkse dorp. Een groep van 12 Nederlandse skiërs stond bij het dalstation van de Nassereinbahn toen één van de Nederlanders van de roltrap af ging skiën. Een medewerker van een lokale sportshop zag het gebeuren vanuit een bushokje en zag direct dat het om huurski’s ging. De man liep er op af, maakte een foto van de barcode die op de ski’s staat en daar ging het mis.

De Nederlanders waren er niet van gediend en vroegen hem de foto te verwijderen. Dit wilde de Oostenrijker absoluut niet doen en dat zorgde ervoor dat iemand eerst z’n pet van z’n hoofd af tikte en na wat woorden werd de Oostenrijker door meerdere Nederlanders hard aangevallen.

Ze werkten hem naar de grond, hebben z’n rugtas van z’n rug af getrokken en terwijl hij op de grond gedrukt werd hebben meerdere Nederlanders hem hard geslagen. Het ging zelfs zo ver dat één van hen met z’n skischoen tegen z’n knie heeft geschopt, waardoor hij een zware verwonding op heeft gelopen.

Omstanders

Drie omstanders zagen het gebeuren en probeerden in te grijpen. Één van hen was de politie aan het bellen en de daders hebben vervolgens die telefoon uit z’n handen geslagen. Het 28-jarige slachtoffer kon ondertussen weg getrokken worden van de aanvallers en in veiligheid gebracht worden.

De aanvallers verlieten de plek en de omstanders hielden in de gaten naar welke accommodatie ze vertrokken. De politie kon vervolgens snel alle betrokkenen identificeren en dat waren Nederlanders tussen de 22 en 55 jaar.

Ziekenhuis

Het slachtoffer hield de volgende dag zware pijn aan zijn knie en besloot om naar de huisarts te gaan, die hem direct verwezen heeft naar het ziekenhuis in Zams. Daar is hij opgenomen om zich aan zijn knie te laten helpen, die zware schade op heeft gelopen na de trap met een skischoen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws