Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Kirchberg
Nederlandse skileraar zwaar mishandeld in Oostenrijkse Kirchberg

Gepost op

In de nacht van vrijdag op zaterdag is een Nederlandse skileraar zwaar afgetuigd in het Oostenrijkse Kirchberg. Blijkbaar is hij betrokken geraakt bij een vechtpartij, waardoor hij zwaar gewond in het dorp is achtergelaten! 

Een bizar gevalletje in Kirchberg. De 20-jarige skileraar Job Temmink is daar zwaar mishandeld na een avondje in de lokale après-ski bar. Hierbij is zijn bovenbeen op twee plekken gebroken, zijn er meerdere ribben gebroken, heeft een van die ribben zijn long geraakt, heeft hij een schedelbasisfractuur en lichte bloedingen in het hoofd opgelopen. Oftewel, het gaat hier om een idioot geval van buitensporig geweld en volgens getuigen had het weinig gescheeld of Job had dit niet meer na kunnen vertellen, aangezien hij met zijn zware verwondingen in het dorp achtergelaten is.

Het slachtoffer was eerder op de avond met een paar collega’s naar de Eisbar in Kirchberg, waar een woordenwisseling is ontstaan met een viertal Nederlandse mannen die ook al eerder in andere kroegen voor problemen hebben gezorgd. Na deze woordenwisseling zijn de vier mannen uit de Eisbar gezet. Later op de avond ging Job zelfs naar huis en ergens onderweg naar zijn appartement is hij opgewacht door het viertal, die hem vervolgens zwaar mishandeld hebben.

Rond de klok van 1 uur ‘s nachts werd Job gevonden door iemand die toevallig langskomt en die heeft de hulpdiensten ingeschakeld. Job is vervolgens met spoed opgenomen in het ziekenhuis in Kitzbühel, waar ze vervolgens de keuze hebben gemaakt om hem over te brengen naar het ziekenhuis van Innsbruck omdat zijn verwondingen te zwaar zijn.

Letsel

Inmiddels is Job weer aanspreekbaar, maar het zal nog moeten blijken of er sprake is van blijvend letsel. Zo heeft hij nog steeds last van zeer zware hoofdpijn en na 10 minuten praten wilt hij alweer slapen, aldus zijn vader.

Zijn vader heeft ook aangegeven dat Job heel veel geluk heeft gehad dat iemand hem ‘s nachts nog gevonden heeft, als dit niet het geval was zou de overlevingskans erg klein zijn, zeker gezien de vrieskou in het dorp tijdens de nachtelijke uurtjes.

Opgepakt

De vier Nederlandse verdachten zijn afgelopen weekend allemaal opgepakt en verhoord, het zou gaan om mannen tussen de 19 en 23 jaar oud. Drie van hen zijn inmiddels weer op vrije voeten, de 23-jarige hoofdverdachte zit nog steeds vast. De Oostenrijkse politie wil verder nog niets bevestigen, alleen dat het om een 23-jarige Nederlandse man gaat die nu nog in voorarrest zit.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer