Nieuws - 11 april 2016   12:56 Nederlandse snowboarder overleden bij de Matterhorn

Door:

Een 46-jarige Nederlandse snowboarder is gisteren om het leven gekomen bij een ongeluk in het Zwitserse Zermatt. Door ongeval net buiten de piste kwam de Nederlander om het leven en een reddingsoperatie mocht niet meer baten. 

De Nederlander was gisteren samen met twee andere skiërs bezig in het skigebied van het Zwitserse Zermatt, in het gedeelte van het gebied dat vlakbij de Italiaanse grens ligt. Het drietal bevond zich op de piste en ze gingen richting Plateau Rosa wat op de Theodul gletsjer ligt, onderdeel van ‘Matterhorn Glacier Paradise’. Hier verliet de snowboarder de piste en het duurde niet lang voordat het ernstig mis ging. De 46-jarige Nederlander viel in een gletsjerspleet en overleed ter plekke.

Volgens het officiële bericht viel de man ongeveer 25 meter naar beneden en omstanders hebben direct de bergredding ingeschakeld, die vervolgens een reddingsactie op hebben gezet in de hoop de man levend uit de gletsjerspleet te kunnen halen. Bij aankomst bleek echter dat de man overleden was aan zijn verwondingen en de reddingsdienst kon dan ook niets meer voor hem betekenen.

Dergelijke ongelukken kunnen in deze tijd van het jaar vaker voorkomen dan anders, omdat de sneeuw in rap tempo aan het smelten is. Gletsjerspleten worden gedurende de winter bedekt met een dik pak sneeuw die het gewicht van een man makkelijk kan houden, maar als de sneeuwlaag dunner wordt kan je er makkelijk doorheen vallen. Het grote gevaar is dat deze gletsjerspleten vaak niet te zien zijn omdat ze nog altijd bedekt zijn met een pak sneeuw en je er dus ineens door verrast wordt.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws