Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Nederlander
‘Nederlandse toeristen gaan heel naïef op vakantie’

Gepost op

Hoe naïef ben jij als je op wintersport gaat? Ben je al weken bezig met de voorbereidingen, of gooi je een dag voor vertrek je tas vol en is het dan wel best? Blijkbaar bereiden Nederlandse toeristen zich bijzonder slecht voor! 

In het afgelopen jaar hebben in totaal 700.000 vakantiegangers aangeklopt bij Buitenlandse Zaken voor allerlei problemen, zoals een ongeluk, ziekenhuisopname of zelfs een sterfgeval. Volgens het ministerie kan een groot deel van deze problemen al van te voren getackeld worden door een fatsoenlijke voorbereiding, maar dat is dus lang niet altijd het geval.

Veel Nederlanders zorgen bijvoorbeeld niet voor een degelijke reisverzekering, of zijn niet op de hoogte wat die verzekering precies dekt. Wanneer je dan in het buitenland voor een probleem komt te staan, kan het lastig worden om dit ter plekke op te lossen wanneer je zelf slecht geïnformeerd bent. Als wintersporter heb je gelukkig vrij weinig te maken met onveilige landen of het halen van vaccinaties, maar ook daar schort het bij veel toeristen. Vaccinaties worden niet gehaald en ondanks allerlei reisadviezen gaan ze toch weer op pad naar gevaarlijke locaties.

Ook zijn lokale wetten vaak niet bekend en dat is iets waar met name wintersporters niet bij stil staan. Wat moet je bijvoorbeeld doen bij een ongeval op de piste, ook als je die zelf niet veroorzaakt hebt? Simpelweg vertrekken kan je namelijk duur komen te staan. Ook die reisverzekering is wel echt een dingetje, want zit er wel een degelijke wintersportdekking bij? En wat als je buiten de pistes onderuit gaat en hulp nodig hebt, wordt dit dan nog wel gedekt door je verzekering?

Op dergelijke vragen kan dus vaak geen antwoord gegeven worden door de Nederlandse toerist en het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken vindt dat een zorgwekkende ontwikkeling. Ze hameren er dan ook op dat vakantie vooral leuk moet zijn, maar dat je wel een goede voorbereiding moet hebben om grote problemen achteraf te kunnen voorkomen.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer