Nieuws - 1 februari 2017   15:25 Nederlandse zitskiër Jeroen Kampschreur schrijft geschiedenis met drie wereldtitels!

Door:

De Nederlandse zitskiër Jeroen Kampschreur heeft geschiedenis geschreven met een gigantische prestatie! Tijdens het WK in het Italiaanse Tarvisio heeft het 17-jarige talent namelijk niet één, niet twee, maar drie wereldtitels weten te scoren!

Het begon een paar dagen geleden op de supercombinatie, waar de Nederlandse zitskiër tegen alle verwachtingen in toch ineens goud in ontvangst mocht nemen. Bij de supercombinatie leggen atleten een slalom af en doen daarna nog een Super-G afdaling, waarna de tijden bij elkaar opgeteld worden. Jeroen Kampscrheur is zelf vooral een slalom specialist en het pakken van een WK titel op de supercombinatie had hij absoluut niet verwacht.

“Ik besef het nog niet. Dit had ik niet verwacht, althans, niet op dit onderdeel. “Op de slalom weet ik dat ik kan winnen, want dat is in de World Cups ook al drie keer gelukt”, aldus Kampschreur. Tijdens de Super-G klokte hij echter een sterke derde tijd waardoor hij tijdens de slalom af kon maken! De jonge zitskiër, die zonder scheenbenen werd geboren, heeft hiermee Nederlandse geschiedenis geschreven omdat er nog nooit iemand is geweest die WK-goud wis met te pakken op de paraski onderdelen.

Een dag later stond de reuzenslalom op de planning en ook dit werd een feestje voor Kampschreur! “De eerste run maakte ik een grote fout. Toen ik over de finish kwam, was ik daardoor een beetje teleurgesteld. Maar het bleek dat iedereen fouten had gemaakt en dat ik wel de tweede tijd had”, zei Kampschreur na afloop. In de tweede run ging hij met volle focus naar beneden en was hij de snelste van het veld, waarmee hij zijn tweede WK-goud veilig wist te stellen! “Dit WK kan niet meer stuk”, grijnsde de 17-jarige wereldkampioen van oor tot oor.

Op 31 januari was het vervolgens tijd voor het favoriete onderdeel van Jeroen Kampschreur, waar hij ook nog eens de beste papieren voor had; de slalom! De druk lag natuurlijk hoog na het winnen van twee titels, maar zelf bleef hij er nuchter onder. Kampschreur: “Ik had er vooraf meer vertrouwen in dan op de andere onderdelen, want ik weet dat ik hierop nog beter ben.”

Tijdens de eerste run was Kampschreur nog iets te voorzichtig met een tweede tijd als gevolg, maar in de tweede run ging de Nederlander los. “Normaal gesproken zou ik met een tweede tijd al heel erg blij mee zijn, maar van twee gouden plakken word je een beetje verwend. Ik wilde hierop ook goud. In de tweede run heb ik daarom heel veel risico genomen en dat pakte gelukkig goed uit.”

Hiermee troefde hij de Pool Igor Sikorski af om een hattrick te pakken tijdens dit WK met z’n derde goud in drie dagen. Er was overigens nog meer Nederlandse trots aanwezig op dit podium doordat de 18-jarige Niels de Langen onverwacht de derde plaats wist te claimen. “Ik had wel gehoopt op een medaille, maar had het eerlijk gezegd niet verwacht. Dit is heel gaaf”, aldus van Langen.

De Nederlanders hebben dus absoluut een dijk van een prestatie neer weten te zetten tijdens dit WK waarmee ze zich in de geschiedenis boeken hebben gezet. Door deze medaille oogst staan ze er nu al bijzonder goed bij voor de Paralympische Spelen in Pyeongchang van 2018 en voor de atleten is de norm om daar aan mee te kunnen doen dan ook alvast in de pocket!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws