Nieuws - 11 januari 2019   14:44 Negen skiërs gered van Schmittenhöhe bij Zell am See

Door:

In het Oostenrijkse Zell am See was de reddingsdienst weer aardig aan het werk. Een groep van negen skiërs had zich in de nesten gewerkt en moest van de berg af geplukt worden! 

De groep van negen skiërs bestond uit wintersporters uit Polen, Hongarije, Oekraïne en Rusland, die in Zell am See op de Schmittenhöhe aan het freeriden waren. Hier kwamen ze in de problemen nadat ze vast kwamen te zitten in een diepe geul vol met sneeuw waar ze zich niet uit konden wurmen, waardoor ze de bergredding ingeschakeld hebben.

Die bergredding moest vervolgens uitrukken met twaalf man, om de skiërs één voor één uit de sneeuw te plukken en te helpen om weer veilig in het dal aan te komen. Alle skiërs zijn zonder issues uit de sneeuw bevrijd, al kunnen ze mogelijk wel een bekeuring verwachten.

In Oostenrijk roepen de lawinediensten en de bergredding al dagen dat je simpelweg niet buiten de geopende pistes moet komen vanwege het hoge lawinegevaar, maar ook het ‘gewone’ gevaar van diepe sneeuwhopen wordt veelal onderschat. Een val maken in een hoop fluffy sneeuw van een paar meter diep kan er voor zorgen dat je net zo goed kan stikken alsof je in een lawine zit.

Boetes

Hoewel het niet bekend is of deze groep een bekeuring heeft gekregen, hebben de autoriteiten wel aangekondigd dat ze met bekeuringen gaan werken. Mensen die de waarschuwingen negeren en toch gewoon hun gang gaan, kunnen een boete van zo’n €750,- verwachten voor het onnodig in gevaar brengen van de reddingsdienst. Zij moeten namelijk ook de hellingen af waar het lawinegevaar hoog is, met heel wat extra gear op hun rug.

Lawinecijfer vier is nu nog steeds van kracht in vrijwel heel Oostenrijk en gelukkig is het vandaag al wel ietsjes afgezwakt, aangezien lawinecijfer vijf nu niet meer op de kaarten te zien is. Zondag en maandag komt er wel weer een nieuwe dump aan, dus wie weet wat de situatie dan gaat brengen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

16 juni 2019

Zondag WTF #333

Al depressief, wetende dat de zomer nog heel lang gaat duren? We feel you. Tijd om de realiteit weer even te ontsnappen, het is WTF o’clock!  Lees Meer…

Meer Nieuws