Nieuws - 21 december 2018   11:23 Niek van der Velde pakt vierde plek bij World Cup Slopestyle in China

Door:

Secret Garden in China is succesvol gebleken voor de Nederlander. Tijdens de World Cup Slopestyle in het Chinese skigebied wist Niek van der Velden een vierde plek te behalen! 

Voor Niek van der Velden is het niet alleen iets om heel erg trots op te zijn, het is ook meteen zijn beste resultaat in het World Cup circuit tot nu toe! De jonge Nederlandse snowboarder doet mee met verschillende World Cups sinds 2016 en zijn beste resultaat was tot kort geleden een zesde plaats op de Big Air van Modena in Italië.

Niek wist zich eerder al als vierde te plaatsen in de kwalificaties voor de Slopetyle World Cup in Secret Garden en vanochtend vroeg, om 6 uur Nederlandse tijd, was het moment van de finals aangebroken.

Niek wist zich tijdens zijn drie runs steady te verbeteren, door te openen met een score van 68.88, gevolgd door 71.08 en tot slot een score van 74.70 punten, waarmee de vierde plek in de pocket was. Deze score wist hij te halen door onder andere een Backside Boardslide 270 Out, en een 50-50 to Backside 270 Out te landen op de rails, gevolgd door een Backside 1260, Frontside 1440 Mute en een Backside 1440 Melon op de kickers. Ook niet bepaald kleine tricks dus!

Door deze vierde plek heeft Niek weer heel wat FIS punten binnen weten te harken en hopelijk is het een voorbode voor wat er komen gaat! Overigens is deze locatie in China tevens dezelfde plek als waar in 2022 de Olympische Winterspelen verreden gaan worden.

De eerst plek in Secret Garden was voor Otsuka Takeru met 87.10 punten, gevolgd door Niklas Mattson (80.21) en Vlad Khadarin (75.50). het podium was voor Niek dus echt heel erg dichtbij!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws