Nieuws - 17 februari 2021   11:25 Niek van der Velden komende periode aan de kant na crash in Absolut Park

Door:

We moeten het de komende weken helaas zonder Niek van der Velden doen en dit alles na een ongelukkige landing in Absolut Park.

Het trainingskamp van de TeamNL snowboard selectie is voor Niek van der Velden helaas niet goed verlopen. Tijdens een vrije sessie kwam de snowboarder uit Nispen verkeerd terecht, waardoor hij de voorste pees in z’n enkel heeft afgescheurd.

“Het ging eigenlijk tot dit moment best wel lekker”, blikt van der Velden terug. “Ik pakte tijdens een middag vrij snowboarden een hip en die rook naar meer. Ik deed er een backflip overheen en ik merkte dat ik genoeg air time had, dus de keer erna deed ik een double. Ook dat ging goed, maar toch kwam ik op een of andere manier met m’n board iets wat raar neer.”

Tot dusver was er nog geen man overboord, aangezien de selectie goed traint en de atleten een crash links en rechts prima kunnen opvangen. Het probleem was de stand van z’n been. Van Der Velden: “m’n been kwam scheef te staan, waardoor ik een enorme harde pop hoorde en schrok. Ik vreesde dat ik of m’n knie, of mn enkel of alles ertussen had gebroken of afgescheurd. Toch bleek naderhand dat ik er wel gewoon op kon lopen.” 

Uiteindelijk bleek in het ziekenhuis dat het ging om de voorste pees in z’n enkel, wat een negatief geluid is met een positief randje. De voorste pees is namelijk 4 tot 12 weken revalideren, de achterste is meestal in combinatie met een operatie en langere revalidatie.

Het Wereld Kampioenschap én de World Cup wedstrijd in Aspen moet Niek van der Velden dus aan zich voorbij laten gaan en daardoor slinken ook meteen de kansen op een Olympische kwalificatie ticket. Het is dus te hopen dat hij snel weer op z’n snowboard staat! Bij deze: Sterkte Niek!

Foto: NSkiV

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws