Nieuws - 5 december 2017   10:13 Niek van der Velden pakt achtste plek bij World Cup Big Air!

Door:

Niek van der Velden heeft goede zaken gedaan in Duitsland. Zijn eerste finaleplaats in het World Cup circuit tijdens de ARAG Big Air in Mönchengladbach heeft ‘m weer een stap dichterbij de Olympische droom gebracht! 

Tijdens de World Cup Big Air in Mönchengladbach kwam Niek terecht op een achtste plek en dit is meteen zijn hoogste klassering ooit “Ik ben bijna sprakeloos, kan het zelf amper geloven”, aldus de 17-jarige snowboarder nadat hij zich wist te plaatsen voor de finales. Tijdens die kwalificaties wist hij een Switch Backside 1260 Melon te landen, waarmee hij vierde in zijn heat werd en daarmee verzekerd was van een finale plek.

De glimlach verdween de rest van de dag niet meer van zijn gezicht, zelfs de finalespanning kon ‘m niet meer van zijn stuk af brengen. “Nerveus? Nee, eigenlijk niet meer dan anders. Dit was zo ongelofelijk mooi om mee te maken. Zoveel publiek is geweldig, dat zie je anders nooit. Ja, dan is het erg jammer dat ik maar één van de drie sprongen goed heb kunnen landen.” Tijdens de finales wist hij namelijk slechts één run tot een goed einde te brengen, maar dat maakte voor hem zelf niets uit. Niek kon duidelijk mee draaien met de wereldtop en dat is al een gigantische prestatie op zich.

“Natuurlijk is het nu even zuur. Landt hij zijn Backside 1260 Japen ook, dan staat ‘ie gewoon op het podium”, aldus coach Frank van der Putten. “Aan de andere kant, als je me gisteren had verteld dat Niek achtste zou worden, had ik je een enorme knuffel gegeven. Dit is natuurlijk een geweldig resultaat, enorm goed voor z’n zelfvertrouwen. Hij had ook voor safe kunnen gaan, maar daar zijn we zelf niet zo van. Hij doet hier een trick die hij nog nooit eerder heeft gedaan in een wedstrijd en nog goed ook. Ik kijk met vertrouwen uit naar de volgende wedstrijd in Copper Mountain. Wie weet wat er dan allemaal mogelijk is.”

Dankzij deze achtste plek heeft Niek van der Velden voldaan aan de aanvullende Olympische eis van twee top-12 finishes, al moet hij nu nog zorgen dat hij in de top-40 van de wereldranglijst blijft staan.

Voor snowboardster Cheryl Maas ging het minder goed in Duitsland. Ze had al enkele dagen last van griep en heeft daardoor al de training moeten missen. Een finale plaats zat er deze keer helaas niet in en ze moest dan ook genoegen nemen met een achtste plaats in de kwartfinales.

Freestyle skiër Mees van Lierop was ook afgereisd naar Mönchengladbach en maakte daar zijn debuut op een city Big Air, met een uiteindelijke 20e plek als resultaat. Tijdens zijn heat kwam hij niet verder dan de 13e plek met 76.20 punten.

Bron:

Foto: Marcel den Oude

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

20 januari 2019

Zondag WTF #313

Klaar voor de snowpocalyps in Nederland met de verwachte 5 centimeter aan pure sneeuwterreur? Voordat het zo ver is, hebben we nog wat WTF voer voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was vorige week vrijdag weer eens tijd om zelf de ski’s in de car te flikkeren en te linkerbanen, Obertauern was de plek waar het allemaal moest gaan gebeuren! Lees Meer…

Meer Nieuws