Nieuws - 9 maart 2019   20:20 Niek van der Velden pakt vierde plek in Mammoth Mountain

Door:

Damn, de Nederlandse snowboarder is on a roll. Niek heeft tijdens de World Cup in het Amerikaanse Mammoth Mountain een vierde plek weten te scoren! 

Hoewel de World Cup in Mammoth Mountain aardig te lijden heeft gehad van het weer, ging vandaag de finale toch gewoon door! En Niek van der Velden wist tijdens de kwalificatie al een derde plek in zijn heat te scoren, tijdens de finale wist hij uit te komen op een welverdiende vierde plek!

Close was het zeker in Mammoth Mountain en de Nederlandse snowboarder stond lange tijd zelfs derde in de ranking! Uiteindelijk kwam hij met 79,90 punten uit op een hele strakke vierde plek en daarmee heeft hij aardig wat grote namen achter zich weten te laten. Het verschil met de podiumplaatsen was bovendien heel erg klein.

Het verschil tussen Niek en de derde plek was namelijk slechts 0,60 punten, aangezien Ruki Tobita uitkwam op 80,50 punten. Red Gerard scoorde het hoogste met 85,10 punten waarmee hij dus ook de winst naar binnen wist te slepen, gevolgd door Judd Henkes die tweede werd met 83,95. Oftewel, de verschillen zijn niet meer dan een paar punten! Een andere deelnemer uit de lage landen, Seppe Smits, kwam terecht op de zevende positie in de finales.

Al met al dus absoluut een resultaat om trots op te zijn, helemaal gezien het feit dat de planning van de wedstrijden in Mammoth niet bepaald volgens planning zijn verlopen. De finales stonden eigenlijk gepland voor gisteravond, maar door de weersomstandigheden kon de organisatie niets anders doen dan de wedstrijd uitstellen.

 

Foto: FISSnowboard

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws