Nieuws - 12 februari 2021   15:20 Niet meer rendabel: Eerste skigebieden kondigen extreem vroege sluiting aan

Door:

Nu de situatie rondom COVID-19 nog altijd niet beter geworden is, is het eigenlijk een kwestie van tijd totdat de gebieden de boel volledig sluiten. De eerste skigebieden hebben al aangegeven dat ze het niet meer zien zitten en sluiten de deuren voor de rest van het seizoen! 

Aan het begin van de winter was er nog een sprankje hoop. Even doorbijten en dan hopelijk vanaf januari de skigebieden weer volledig open. Daar is inmiddels niets meer van over en een hoopvol uitzicht is er ook niet. Een relatief normale afsluiting van het wintersportseizoen lijkt een kansloze missie te worden en dus nemen enkele gebieden zelf al een paar maatregelen.

Het hele zaakje draaiend houden, de pistes glad blijven trekken en zorgen voor een veilige situatie is namelijk geen goedkoop klusje. De kosten van een skigebied zijn enorm en wanneer er geen toeristen kunnen komen, dan wordt het financieel een hele grote uitdaging. Voor enkele skigebieden is nu al gebleken dat deze winter niet meer rendabel is en daarom worden de liften vroegtijdig stil gelegd.

Garmisch-Classic & Kreischberg

Het Duitse Garmisch-Classic, gelegen op de Oostenrijkse grens, heeft bijvoorbeeld al aangegeven dat ze het seizoen vaarwel zeggen en niet meer open gaan. Ook wanneer de situatie met de coronapandemie ineens verbeterd, zien ze het niet meer zitten en zullen ze geen liften en pistes meer openen.

Ook het Oostenrijkse Kreischberg heeft aangekondigd vroegtijdig te sluiten. Wel zullen ze de maand februari nog afmaken, maar na 28 februari zullen de liften stil gelegd worden en blijft het skigebied tot aan het nieuwe wintersportseizoen dicht. Er komen simpelweg te weinig mensen om het gebied draaiende te houden en de enkele gasten die komen, zijn veelal de locals die niet voor veel omzet zorgen.

Meer sluitingen verwacht

Voorlopig blijft het bij deze twee skigebieden die nu al aan hebben gegeven de boel te sluiten, maar de verwachting is dat het zeker niet bij deze twee zal blijven. In Duitsland is de lockdown sowieso al verlengd tot 7 maart, waardoor een opening voor die tijd ook niet mogelijk is, wat betekent dat de kans op geopende pistes al heel erg klein is. In Oostenrijk mogen de skigebieden wél open blijven met de nodige restricties, waardoor toeristen niet welkom zijn.

Overigens is het contrast in de Alpenlanden groot, nu in Italië juist aangegeven is dat de skigebieden in ‘gele gebieden’ juist weer open mogen. In Zwitserland zijn de skigebieden al maanden ‘gewoon’ open.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws