Nieuws - 13 juni 2020   11:18 Nieuw-Zeeland opent skigebied zonder beperkingen

Door:

Een unieke situatie in 2020, Nieuw-Zeeland laat zien hoe het ook kan. Er zijn skigebieden geopend en dat volledig zonder beperkingen! 

De winter is gearriveerd Down Under en met de hele coronacrisis hield iedereen daar eigenlijk z’n hart vast. Zou het seizoen überhaupt van start kunnen gaan? En als dat zou kunnen, is het dan wel levensvatbaar voor de bedrijven? Het antwoord daarop is vrij simpel, het is namelijk gewoon business as usual. Er komen misschien iets minder buitenlandse bezoekers, maar verder is de situatie gewoon normaal zoals ieder ander winterseizoen. En dat is toch wel vrij uniek in deze tijden.

Mt. Hutt

Mt. Hutt is inmiddels open gegaan en dat eerder dan ze oorspronkelijk gepland hadden. Dit is mogelijk doordat Nieuw Zeeland z’n alertheidsniveau naar beneden bij heeft kunnen schalen en de skigebieden dus weer open mogen.

Mt. Hutt is van plan om tot en met 1 juli 5 dagen per week open te zijn, om vervolgens vanaf 1 juli tot en met 11 oktober de hele week te blijven runnen. Hierbij is dus geen quotum voor het aantal bezoekers en iedereen kan ook gewoon de skilift in stappen zoals men dat gewend is. Een geruststellende gedachte voor de komende winter! Of dit beleid houdbaar blijft in Nieuw Zeeland zal nog moeten blijken, maar de autoriteiten zullen het blijven monitoren. Indien er toch een tweede golf dreigt te komen, dan zal het land zeker nieuwe maatregelen aankondigen en vermoedelijk ook de skigebieden verder aan banden leggen.

Grenzen

Het ontvangen van buitenlandse bezoekers is op dit moment nog niet mogelijk, omdat de grenzen voorlopig gesloten zijn. Indien de internationale situatie gaat verbeteren, zal het land de grenzen weer openen en kan je zelf ook Down Under gaan voor de eerste echte sneeuwmeters. Tot die tijd blijft het nog even afwachten!

 

Foto’s: Mt. Hutt

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

12 juli 2020

Zondag WTF #387

Weer een zondag overleefd? Good! De chillmode heb je wel verdiend, toch? Wat dacht je van waterskiën tussen de sneeuw met een sneeuwscooter op je pickuptruck? ‘MURICAA!  Lees Meer…

Het is juli en de mussen vallen van het dak, maar de mogelijkheid om te solliciteren bij de hoogste open air bar van Europa is zojuist weer gestart. Dus, wie heeft er enorm veel zin om een uniek seizoen te draaien in de sneeuw en aan de slag te gaan bij de 360 Bar in Val Thorens? Lees Meer…

Meer Nieuws