Nieuws - 13 april 2017   8:41 Nieuwe Fleckalmbahn in Kitzbühel loopt waarschijnlijk vertraging op

Door:

Als je ooit in Kitzbühel bent geweest dan ken je de Fleckalmbahn wel! De stokoude gondels met allemaal namen van landen erop, compleet met bijbehorende vlaggen. Die lift wordt nu vervangen door een gloednieuw exemplaar, maar er ligt een Oostenrijker dwars! 

Het oude beestje is al dik 32 jaar aan het draaien en het werd hoog tijd voor vernieuwing. De huidige Fleckalmbahn wordt zo snel mogelijk ontmanteld en een nieuwe skilift moet in rap tempo aangelegd gaan worden omdat ze alles voor 2017/2018 gereed willen hebben. Maar ja, als er ineens een Oostenrijker dwars ligt…

Een van de grondbezitters in het skigebied doet namelijk ineens lastig en dat betekent dat het project vertraging op dreigt te lopen. Wat precies de reden is van de issues weten we zo niet, maar in zulk soort gevallen heeft het meestal met de centen te maken. Kitzbühel kan dit natuurlijk niet gebruiken aangezien vertraging juist weer heel veel geld kan kosten! Hoeveel vertraging dit project nu op gaat lopen is nog niet bekend, in Kitzbühel willen ze er alles aan doen om de nieuwe skilift voor het nieuwe skiseizoen gereed te hebben.

Fleckalmbahn

De oude gondels, die in de jaren ’80 geïnstalleerd zijn, worden overigens nog steeds verkocht. Uiteraard duurt het even voordat je ‘m op kan halen en die van Nederland is ook al verkocht, maar als er nog een ander leuk land tussen zit kan je gewoon je slag slaan. Kost je een paar honderd euro, maar dan heb je wel je eigen stukje wintersportgeschiedenis in je tuin staan.

Op de plek van de Fleckalmbahn willen ze overigens een gloednieuwe 10-persoons gondel neerzetten die niet alleen een veel grote capaciteit heeft, maar ook nog eens een stuk sneller naar boven kan. En ja, in een skigebied als Kitzbühel waar alle moderne liftsoorten voorbij komen, kan je natuurlijk niet aan blijven modderen met zo’n antiek model. Dat misstaat wel een beetje tussen de 3S gondel en de Porsche modellen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

18 augustus 2019

Zondag WTF #343

Nog brak van een episch weekend? Of gewoon lekker in je chillmode? Het is in ieder geval weer WTF tijd!  Lees Meer…

Meer Nieuws