Nieuws - 8 januari 2018   9:40 Nieuwe Snowpocalyps verwacht voor Zwitserland en Italië

Door:

Die Snowpocalyps die afgelopen week delen van Frankrijk plat heeft gelegd? Die gaat de komende 48 uur nog een keertje vrolijk door, maar dan in Zwitserland en Italië. Twee tot drie meter sneeuw, kom maar door! 

Het klinkt misschien heel leuk, zo’n gigantisch pak sneeuw die de rest van het seizoen gaat halen, maar zoals we hebben gezien in Frankrijk zorgt het voor een mega chaos! Tot en met dinsdagmiddag gaat het bizar hard sneeuwen in de Alpen waarbij Zwitserland en Italië dus de volle laag gaan krijgen.

Lawines en overstromingen

Volgens de weerkaarten wordt er tussen de twee tot drie meter sneeuw verwacht en in de lager gelegen gebieden betekent dit heel erg veel regenwater. De verwachtte overlast gaat waarschijnlijk ook heel erg groot worden en er worden nu al veel lawines en overstromingen verwacht.

Een enkele weerkaart voorspelt zelfs vier meter sneeuw voor delen van de Zwitserse Alpen, dus dat het een echte snowpocalyps gaat worden mag wel duidelijk zijn. De weeralarmen zijn in ieder geval al weer afgegeven en voor een groot deel van de Alpen is code oranje actief. In Zwitserland en Italië vanwege deze bizarre sneeuwhoeveelheid en in Frankrijk is deze code nog actief vanwege het hoge lawinegevaar.

De verwachting is dat de komende dagen het lawinecijfer in de gebieden waar het nu heel hard sneeuwt ook weer hard gaat stijgen. Lawinecijfer 4 lijkt een minimum te zijn en mogelijk dat het zelfs weer op lawinecijfer 5 uit gaat komen. De lager gelegen gebieden ontvangen geen sneeuw en dus blijft het daar bij een hele hoop regen, wat gaat zorgen voor zware overstromingen in veel kleine dorpjes. Hier gaan vooral delen van Italië veel last van krijgen de komende twee dagen.

Sneeuwupdate

De bergdorpjes moeten rekening houden met het feit dat ze binnen 48 uur volledig ingesneeuwd kunnen zijn en de neerslag is nu al aangekomen in de gebieden, maar aankomende nacht gaat het helemaal los. Morgenochtend zullen veel dorpjes dus afgesloten zijn van de buitenwereld en mogelijk dat bewoners en toeristen het huis of de accommodatie niet meer uit kunnen. Bereid je dus goed voor!

Rust in Oostenrijk

Terwijl het dus volledig los gaat in Zwitserland en Italië blijft het in Oostenrijk eigenlijk heel erg rustig. Er gaat amper een vlok sneeuw vallen en gaat het deze week zelfs super zonnig worden. Het contrast in het Alpengebied is dus heel erg groot te noemen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws