Nieuws - 6 januari 2016   13:38 Nikon Keymission 360: Nieuwe 4K 360° Actioncam

Door:

De markt voor actioncams zit eigenlijk al helemaal ramvol maar als een partij als Nikon zich ermee gaat bemoeien is het toch een ander verhaal. Op de CES heeft Nikon de Keymission 360 gepresenteerd, een 4K actioncam die in 360 graden op kan nemen! 

Als je anno 2016 nog een actioncam uitbrengt moet je van goede huize komen omdat tig bedrijven het al proberen. GoPro domineert deze markt al jaren en het ziet er niet naar uit dat ze snel van deze troon gestoten gaan worden door een ander! Als fabrikant moet je echt iets nieuws proberen en het is duidelijk dat Nikon dit ook begrijpt. De Keymission 360 moet dé actioncam voor voor Virtual Reality.

Virtual Reality (VR) is upcoming met brillen als de Oculus Rift, de Gear VR van Samsung en verschillende pogingen van Google en HTC. Met deze brillen kan je om je heen kijken terwijl je er een video draait en websites als YouTube en Facebook bieden al de mogelijkheid om 360° content te kijken. Met deze actioncam wilt Nikon volle bak in gaan zetten op deze markt door 360° video aan te bieden in een kleine handzame verpakking die ook nog eens waterdicht is.

Keymission 360

Om dit mogelijk te maken beschikt de Nikon Keymission 360 over twee lensen aan beide kanten van de camera, die allebei 180° op weten te nemen. Over de exacte specificaties heeft Nikon nog niet veel los gelaten, wel is duidelijk dat de camera de mogelijkheid heeft om volledig in 4K (Ultra HD) resoluties op te nemen met fatsoenlijke framerates, maar hoe dit precies in elkaar steekt is nog niet bekend.

Keymission 360

De camera zit in een kleine behuizing die waterdicht is tot 30 meter diepte en naar alle waarschijnlijkheid is het beschermende stuk glas dat over de lenzen zit makkelijk te vervangen. De Keymission 360 is bovendien schokbestendig, stofbestendig en zou bovendien heel goed tegen lage temperaturen kunnen. Ideaal voor je winterse avonturen!

Verder is bekend dat de camera beschikt over een WiFi en Bluetooth verbinding en dat je de camera met je smartphone kan verbinden om instellingen te wijzigen. Qua mounts beschikt de Keymission 360 net als de Sony Action Cam over een schroefgat, waarop standaard drie-poot mounts bevestigd kunnen worden.

Keymission 360 Keymission 360

Wanneer de Keymission 360 daadwerkelijk te koop is en wat hij gaat kosten heeft Nikon nog niet bekend gemaakt, zodra we dit weten kan je het hier vinden! Overigens heeft Nikon al wel wat 360° beelden online gezet om je alvast lekker te maken. Bekijk ze hierrr in Google Chrome of de YouTube app op je smartphone!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws