Nieuws - 13 april 2015   10:11 Nine Knights 2015 in Livigno: Uitslag, Foto’s en Video!

Door:

Een veel betere wedstrijddag had de organisatie van Nine Knights in Livigno, Italië niet kunnen hebben. De sneeuwcreatie Il Castello lag er allemachtig prachtig bij en met het lente weertje wat er hing konden de atleten zich volle bak focussen op de wedstrijd. Maar wie heeft er eigenlijk gewonnen en hoe hebben Seppe Smits en Sebbe de Buck het er vanaf gebracht? Lees het na de klik!

De gehele week stond al in het teken van gekke stunts en adembenemende momenten die de atleten samen met Il Castello hadden meegemaakt. Afgelopen vrijdag was het alleen even over met alle veel pret want toen moest er voor de prijzen gestunt gaan worden. De snowboarders en de skiërs stonden op scherp, want wie zou zich nou niet koning van het kasteel willen noemen? Nine Knights is zo’n bijzonder evenement, daar is iedereen wel voor te porren en daarnaast waren er nog meer prijzen te winnen dan alleen de wedstrijd! Zo kon er ook nog gestreden worden om de Best Style Award, Best GoPro Moment en de Ruler of the Week Award.

Skiërs

Bij de skiërs bleek dat er een aantal verschuivingen waren met betrekking tot de deelnemerslijst. Want waar we op 5 maart nog niets over de Zwitsers Kai Mahler, Fabian Bösch en Luca Schuler hadden gehoord, daar konden we na de wedstrijd op 10 april niet meer omheen. Dit drietal wist namelijk de hand te leggen op het complete podium waardoor we mannen als Luca Tribondeau, Øystein Bråten en Tom Wallisch moesten missen.

Nine KnightsAtleet: Christof-Schenk Foto: Klaus-Polzer

Zelfs de man van de huge ass sprong van vorig jaar, Jesper Tjäder, hoefde zich niet meer op het podium te melden. De drie plekken werden dus gevuld door de mannen uit Zwitserland en het was uiteindelijk Luca Schuler die zich de winnaar van de dag mocht gaan noemen. Een zeer tevreden Luca was dan ook het resultaat. “Het voelt echt fantastisch om te winnen”, aldus de Zwitser. “Vorig jaar werd ik nog tweede en dit jaar ben ik gewoon eerste geworden! Het kan dus eigenlijk gewoon niet beter. De jump was perfect en.. naja, het was gewoon awesome!” De strijd om de tweede plek werd gewonnen door Kai Mahler, Fabian Bösch mocht met alle plezier de derde plaats vullen.

Nine KnightsFoto: David Malacrida

Bij de skiërs werden naast de wedstrijd dus ook nog drie andere prijzen uitgedeeld. Zo werd de prijs voor Best Style: Ski aan Nicky Keefer uitgedeeld en voor de Ruler of the Week award lag het allemaal zo dicht bij elkaar dat er uiteindelijk werd besloten dat én Jesper Tjäder én Christof Schenk ‘m hadden gewonnen. De award voor Best GoPro moment ging naar Fabian Bösch die een Double Backflip met drie verschillende GoPro’s wist vast te leggen.

Snowboarders

Bij de snowboardende atleten waren er, wat betreft de deelnemerslijst, geen veranderingen te bespeuren. Het stond al in de lijn der verwachting dat ze alles uit de kast zouden gaan trekken, maar dan moet dat eerst nog wel even gedaan worden natuurlijk. Daar werd zeker gehoor aan gegeven en iedereen ging er voor de volle 100% tegenaan!

Nine KnightsAtleet: Seppe Smits Foto: David Malacrida

Zo ook de Belgische atleten Seppe Smits en Sebbe de Buck. Beide waren al even in Italië om het evenement bij te wonen en tijdens de wedstrijd was het dan ook tijd om te knallen. Uiteindelijk bleek het podium voor Sebbe net iets te hoog gegrepen en moest hij genoegen nemen met een vierde plaats, maar al met al is dat nog steeds een goed resultaat! Voor Seppe verliep het allemaal net iets wat beter, hij mocht zich naderhand én richting het podium begeven én hij heeft er sinds vrijdag een nieuwe trick bij. Smits wist namelijk een Backside Triple 1440 nose voor het eerst te landen waar hij zeker trots op mag zijn. Buiten dat, die trick heeft ‘m, samen met de Cab 1260 mute en Switch Backside 180 Method, naar het podium gebracht!

De strijd om de eerste plaats was er eentje waarvan we eigenlijk al een klein beetje hadden kunnen weten wie er op zou komen te staan. De Zweed Sven Thorgren was namelijk in de afgelopen dagen ook al aan het domineren en die lijn trok hij ook tijdens de wedstrijd nog maar eens vrolijk door en daar kwam ook voor Thorgren nog een ‘personal first’ uit: de Frontside Triple Cork 1440. “Het voelt zo goed om te winnen! Het was ook nog eens de eerste keer dat ik mijn frontside triple landde dus ik ben echt enorm blij!” Aldus de winnaar van Nine Knights 2015: Snowboard Edition. Plaats twee was weggelegd voor eveneens een Zweed en die luistert naar de naam Tor Lundström.

Nine KnightsFoto: David Malacrida

Ook bij de snowboarders werden de drie prijzen uitgedeeld en hier kwamen de kwaliteiten van Seppe en Sebbe nog maar eens omhoog! Sebbe de Buck ging namelijk met de Best Style: Snowboarding Award naar huis en Seppe Smits mocht de prijs voor Best GoPro Moment in ontvangst nemen. De Ruler of the Week award ging, niet geheel verrassend, naar Sven Thorgren die de hele week al on fire was.

Contest Action

Uiteraard zijn er ook nog een heleboel bewegende beelden gemaakt van dit evenement en die zijn natuurlijk stuk voor stuk het bekijken waard. Bekijk daarom snel de onderstaande beelden!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws