Nieuws - 24 februari 2021   10:38 NK/BK Freestyle 2021 in Crans Montana officieel geannuleerd

Door:

Het NK/BK Freestyle 2021 in Crans Montana is door de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen bij deze officieel geannuleerd. Dit heeft ook z’n uitwerking op de Freestyle Tour, maar daar mag je nog wel een datum voor reserveren!

Het is janken. Het enige sprankje hoop wat we in deze corona periode nog hadden is bij deze dus ook met de noorderzon verdwenen.

Oh, was dat iets te dramatisch? Naja, wellicht, maar het was zeker wel iets om nog naar uit te kijken. Ook al wisten we allemaal dat het nog wel eens de verkeerde kant op kon gaan.

“Dit jaar hebben de organiserende partijen lang de hoop en verwachting gehouden dat SnowFest in 2021 wel plaats kon vinden, maar met de huidige coronamaatregelen is het niet mogelijk om SnowFest dit jaar wel te laten plaatsvinden”, valt er te lezen op de site van NSkiV. “Momenteel is het in Zwitserland niet toegestaan om het evenement te organiseren en bovendien is het niet de verwachting dat de reisbeperkingen begin april zijn opgeheven.”

En wat er precies met ‘niet toegestaan om het evenement te organiseren’ wordt door coördinator wedstrijdzaken en evenementen bij de NSkiV Paco Krom nog even uitgelegd. “In heel Zwitserland is het verboden om wedstrijden te organiseren die niet op topsportniveau zitten. De enige manier om eventueel kans te maken dat het door zou gaan was dat we een FIS niveau wedstrijd gingen organiseren. Dat is dan ook overwogen, maar ook dat bleek naderhand niet haalbaar. Een FIS wedstrijd brengt eisen met zich mee, zoals een leeftijdseis van 13 jaar, maar ook een FIS licentie. Het reisverbod dat tot 1 april staat werkt ons hierin ook tegen, want de kans is klein dat we drie dagen erna opeens wel met meerdere nationaliteiten mogen samenkomen. Vanaf daar hebben we besloten om het hele NK/BK Freestyle 2021 in Crans Montana te annuleren.”

Freestyle Tour

Aangezien merendeel van de wedstrijden ondertussen is geannuleerd, worden nu ook de andere wedstrijden van de Freestyle Tour afgelast. Enige lichtpuntje die er nog is, is dat het seizoen nog niet voorbij is. “De datums die staan voor Freestyle Tour wedstrijden in Terneuzen (8 mei) en Landgraaf (15&16 mei) blijven nog wel op de kalender staan”, meldt Paco Krom. “Niet om alsnog Freestyle Tour winnaars uit te roepen, maar gewoon om een leuk event te organiseren voor skiërs en snowboarders zodat er dit seizoen toch nog meters gemaakt kunnen worden. Als het allemaal mogelijk is gezien de richtlijnen van het RIVM.”

Spijtig maar helaas, ook al was het doorgaan van het NK/BK Freestyle 2021 in Crans Montana inderdaad gewoon niet haalbaar. We blijven erbij dat het de organisaties siert dat ze het door wilden zetten en alle mogelijkheden bleven bekijken. Voor nu blijft het daar dus ook bij, op naar hopelijk 8 mei en anders volgend jaar! Hopelijk dan wel met een normale Freestyle Tour start, mooie wedstrijden én finals. Oh, en pils op het einde natuurlijk.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws