Nieuws - 14 oktober 2016   15:28 NK Freeride & Dutch Freeride Week slaan dit seizoen over

Door:

Helaas, de Dutch Freeride Week en het NK Freeride gaan dit jaar niet door! De organisatie kon het niet eens worden met de locatie waardoor ze de 2017 editie niet door kunnen laten gaan. Maar niet getreurd, ze komen terug! 

Het is heel erg jammer maar dit is helaas de enige optie voor de organisatoren. De Dutch Freeride Week en het bijbehorende NK Freeride zijn nu al een paar keer gehouden in het Franse Tignes, maar daar komt dus nu een einde aan. Het skigebied kwam voor dit seizoen met allerlei eisen aanzetten waar de organisatie niet akkoord mee kon gaan, waardoor ze dus nu noodgedwongen een pauze in moeten lassen.

In Tignes wilde ze namelijk dat de organisatie vanaf dit seizoen op zou gaan draaien voor de helikopterkosten, die tijdens zo’n wedstrijd paraat moet staan. Dit zorgt voor torenhoge kosten en die vang je natuurlijk niet zomaar op! Daarnaast lag er een eis op tafel dat alle deelnemers van het NK Freeride eerst voor moeten skiën op een ongeprepareerde piste en dat Franse skileraren vervolgens een nemen wie wel en wie niet mee mag doen aan de wedstrijd. Oftewel, ze zijn daar in Tignes weer lekker op z’n Frans bezig…

De organisatie kon zich hier uiteraard totaal niet in vinden aangezien het NK in het verleden toch wel bewezen heeft dat er geen mensen meedoen die niet vooruit komen en daarmee gevaarlijk zouden zijn. Het startveld zit juist vol met sterke rijders en deze aanpak past totaal niet bij een officieel erkend nationaal kampioenschap. Volgens Tignes zelf hebben deze eisen vooral te maken met vervelende ervaringen bij andere wedstrijden, maar hier is het NK dus de dupe van. Omdat het NK het belangrijkste onderdeel is van de Dutch Freeride Week gaat het hele event dan ook niet door.

De organisatie is uiteraard druk bezig geweest met het zoeken van een nieuwe locatie maar ze kwamen tot de conclusie dat het simpelweg te kort dag is. De kwaliteit van het event is natuurlijk heel belangrijk en door alles last-minute te regelen kunnen ze de kwaliteit niet garanderen. Stil zitten doen ze in ieder geval niet en ze hebben direct bekend gemaakt dat het hele event in 2017/2018 gewoon weer terug zal keren. Tijdens het komende seizoen zal de organisatie op zoek gaan naar een nieuwe locatie voor 2017/2018 om het hele feest groter dan ooit door te zetten. Zodra hier meer over bekend is zullen we je daarover updaten!

Bron:

Foto: NK Freeride

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws