Nieuws - 20 augustus 2018   17:50 NK Freeride wordt onderdeel van Poederbaas Freeride Festival 2019

Door:

Na een seizoen waarin het NK Freeride niet door kon gaan werden de koppen blijkbaar bij elkaar gestoken. Dit was niet zonder resultaat want niemand minder het mutsenbedrijf Poederbaas gaat komend seizoen het NK Freeride op zich nemen!

Daarmee worden de kansen dat het doorgaat natuurlijk stukken groter en dit alles werd afgesproken in samenwerking met de NKBV (Nederlandse Klim & Bergsport). Zij zagen in Poederbaas dé organisator voor de komende editie en dit alles kwam uiteraard door onder andere de voorgaande jaren waar Poederbaas in Val Thorens een mooi evenement wist neer te zetten.

“Eentje die door de jaren heen steeds groter werd, maar alsnog wel de toegankelijkheid van de freeride sport in competitieverband hoog in het vaandel heeft staan” zo valt te lezen uit het persbericht. Dit zou dan ook een van de redenen zijn waarom de NKBV de samenwerking zou hebben gestart.

Wat betreft de veranderingen is er niet zo bar veel te melden en daar bedoelen we mee dat Poederbaas nog geen datum of locatie of iets dergelijks naar buiten heeft gebracht. Uiteindelijk moeten we het doen met de tekst dat het NK Freeride onderdeel wordt van het Poederbaas Freeride Festival 2019, ook al is dat al nieuws op zich natuurlijk.

Vorig jaar werd het Freeride Festival namelijk niet gehouden en werd er richting Refuge Des Drayères afgereisd voor Riders Choice 2018. Over de locatie weten we ook nog niet veel, maar de laatste locatie waar het Poederbaas Freeride Festival werd gehouden was in Val Thorens, Frankrijk en het zou dus maar zo eens kunnen zijn dat het wederom daar gehouden gaat worden. We’ll keep you posted!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws