Nieuws - 25 oktober 2018   18:09 NK Freeride wordt onderdeel van Poederbaas Freeride Festival 2019, strijkt neer in Kappl

Door:

Breaky breaky! In de categorie vers van de pers: het Poederbaas Freeride Festival 2019 gaat in Kappl plaatsvinden en het NK Freeride gaat hier onderdeel van uitmaken!

Yup, houd de week van 16 tot en met 22 maart 2019 maar alvast vrij want dit is de week waar je je van je beste kant moet gaan laten zien. In ieder geval, als je gekroond wilt worden als Nederlands Kampioen Freeride natuurlijk. Anyway, na een jaar van afwezigheid is het Poederbaas Freeride Festival dus weer terug en ze gaan groter uitpakken dan de 2017 editie!

Want in samenwerking met de NKBV organiseert het beanie merk dus ook het NK Freeride, wat voorheen door een andere organisatie werd gedaan. Helaas ging dit niet altijd even soepel en werden de 2017 en 2018 edities niet verreden, waardoor alle ogen nu gericht zijn op Poederbaas. “We willen met het Freeride Festival de freeride sport stimuleren en hoe doe je dat beter dan dat je het NK erbij pakt? Bij ons gaat het festival altijd door, no matter what, dus dat is extra reden om erheen te komen. De wedstrijd is uiteraard wel afhankelijk van het weer en sneeuwcondities, maar daarnaast hebben we nog vele andere activiteiten waardoor het sowieso een mooie week gaat worden,” aldus Poederbaas.

Van Val Thorens naar Kappl en van het Poederbaas Freeride Festival tot het hosten van een week met daarin het heuse NK Freeride, dat zijn wel veranderingen om je bed voor uit te komen natuurlijk. Denk jij nu dat je alles in je hebt om kans te maken op die ene podiumplek? Inschrijven kan door te mailen naar events@poederbaas.com, ze hebben plek voor 100 deelnemers en Poederbaas benadrukt zelf ook nog maar eens dat je echt geen expert hoeft te zijn om deel te nemen. “Met het Poederbaas Freeride Festival wil Poederbaas de freeridesport en het supporten hiervan toegankelijk maken. Wintersporters krijgen de ruimte om zichzelf uit te dagen en te ontdekken en hiermee krijgen zij de kans om hun talenten te demonsteren en te ontwikkelen”, aldus Poederbaas.

Overigens houdt Poederbaas het in Kappl niet enkel bij de wedstrijd, want er zijn ook nog eens freeride clinics en presentaties te volgen én is er tijd om gear te testen. Houdt het hier op? Nope! Bij wintersport hoort ook een feest achteraf en ook daar hebben ze aan gedacht. Al met al dus een week die je niet mag missen, geef je dus snel op voor deze week! Qua prijzen en pakketten is er nog niets bekend, maar als dat wel het geval is hoor je het uiteraard van ons!

Bron:

Fotocredit: Poederbaas

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws