Nieuws - 15 september 2017   16:53 NK Freestyle Snowboard & Ski 2018 gaat samen met BK, Les Deux Alpes nieuwe locatie!

Door:

De kogel is door de kerk! Na meer dan 10 edities die de Nederlandse Ski Vereniging in Laax heeft georganiseerd is het nu blijkbaar tijd om met het Nederlands Kampioenschap een andere weg in te slaan. Les Deux Alpes is de plek waar het allemaal in april 2018 moet gaan gebeuren en uiteraard zit aan zo’n beslissing ook meerdere veranderingen vast. Want eh, samen gaan met de Belgen, anyone? Yep, dit en meer nieuws lees je erover na de klik!

Dat het nieuwe seizoen eraan zit te komen moge ondertussen wel duidelijk zijn, want de nieuwsberichten beginnen in aardig tempo voorbij te komen. Zo ook het nieuws dat de Nederlandse Ski Vereniging gaat samenwerken met Sneeuwsport Vlaanderen én van locatie is verwisseld voor het aankomende Nederlands Kampioenschap dat in 2018 zal gaan plaatsvinden, maar zoals je in de intro al hebt gelezen blijft het daar dit keer niet bij. Maar… wat verandert er nu eigenlijk allemaal?

Format en veranderingen:

Wat betreft de wedstrijden gaat er puur en alleen gefreestyled worden, waardoor de boardercross en de alpine wedstrijden niet meer in dezelfde week plaats zullen vinden. Halfpipe, Big Air en Slopestyle zullen de week domineren, maar het gaat nog verder.

De Big Air & Slopestyle wedstrijden zullen namelijk onder het FIS level vallen, waardoor er meerdere atleten uit andere landen kunnen meedoen én je daardoor dus meer actie in de tent krijgt. Maar goed, een BK of een NK zal niet voor niets een BK of NK zijn en dus heb je uiteindelijk verschillende podiums. Drie welteverstaan, dus internationaal, BK, NK en dan nog binnen deze drie de dames & heren & leeftijden. Hoe de prijzenverdeling gaat binnen deze drie categorieën is nog niet bekend, dus die houd je nog van ons tegoed.

Om nog even verder op de veranderingen in te gaan: het hele festijn van de wedstrijden zal in 2018 gaan vallen in de week van Snowjam, waarin de Belgische wintersporters al geruime tijd hun prijzen verdelen in combinatie met een feestweek. De week zit dus overdag vol met wedstrijden van formaat, waarna de tricks op de piste in de middag ’s middags verruild worden voor de tricks op de dansvloer!

Al met al dus een aardige verandering en niet alleen wat betreft de locatie, want na vele keren van proberen is het nu wel raak dat de Nederlanders én Belgen in één week gaan strijden om de prijzen. Paco Krom, wedstrijdzaken & evenementen bij de Nederlandse Ski Vereniging, was dan ook zeer lovend over de ingeslagen weg. “We hopen hiermee een grotere vooruitgang op sportief vlak te realiseren. Want niet alleen zorg je op deze manier voor meer deelnemers, de concurrentie binnen de categorieën hoop je hiermee een stuk te verhogen. Dit betekent meteen een hoger niveau voor het evenement en dat is uiteindelijk waar je naartoe wilt,” blikt Krom alvast vooruit. En last but not least wordt er ook nog eens een Battle of the Lowlands georganiseerd, waarbij België & Nederland met elkaar de strijd aan gaan om te zien wie er als beste uit de bus komt. Maar over deze activiteit laat de organisatie nog niet veel los.

Locatie, datum & programmering

Ook kwam Krom nog aan het woord over de nieuwe locatie, wat uiteraard een aardige switch is met het Zwitserse Laax. “Les Deux Alpes biedt alles wat we nodig hebben voor het Nederlands Kampioenschap en nu we ook met de Belgische atleten samen gaan is het helemaal goed. Behalve het sportieve vlak is er die week ook Snowjam, waardoor er ook voor de ouders, vrienden en familie die niet deelnemen wat te beleven valt. Naast het supporten tijdens de wedstrijddagen natuurlijk. Al met al een heel mooi evenement met veel actie en plezier dus.”

Datum van het Nederlands Kampioenschap zal 7 – 14 april zijn, dus pak de agenda er maar bij en begin alvast maar met boeken. De programmering ziet er als volgt uit:

Zondag 8 April: trainingsdag slopestyle (+half pipe)
Maandag 9 april: nationale kampioenschappen en FIS wedstrijd slopestyle
Dinsdag 10 april: trainingsdag big air (+half pipe)
Woensadag 11 april: nationale kampioenschappen en FIS wedstrijd big air
Donderdag 12 april: nationale kampioenschappen halfpipe
Vrijdag 13 april: wheather day

Wat ons betreft een goede keuze van de Nederlandse Ski Vereniging, want het wordt nu wel een stuk betaalbaarder om mee te doen aan het NK. Hoe het resort er bij zal liggen als Snowjam, BK en het NK van start gaan, of er patat is en of Clouseau komt optreden is altijd nog even afwachten, maar actie op de schansen én dansjes wagen met de Belgen? Wij zijn fan! En al helemaal wanneer we naar de aftermovie van 2017 kijken, die hieronder te begluren valt, dus wie gaat er mee?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws