Nieuws - 7 januari 2017   13:40 Nog meer files: Oostenrijk en Duitsland willen grenscontroles verlengen

Door:

Als je de afgelopen weken richting de sneeuw bent gereden dan heb je de grenscontroles op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland misschien al wel gespot. Als het aan Oostenrijk en Duitsland ligt blijven ze nog wel even staan dus bereid je maar voor op nog meer files! 

De grenscontroles op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland waren een tijdje vertrokken en dit scheelde natuurlijk aanzienlijk in de files rondom de grens. Vorig jaar kon het op zaterdagen echt een hel worden om Oostenrijk uit te rijden aangezien alle wegen vast stonden vanwege die verrekte grenscontroles. Nu er een deal is met Turkije over de opvang van vluchtelingen is de nood voor grenscontroles grotendeels afgenomen, maar toch staan ze er weer.

Duitsland en Oostenrijk hebben ze een paar weken geleden weer geïnstalleerd omdat ze bang zijn dat er toch veel illegale vluchtelingen zich tussen het vakantieverkeer gaan mengen in de hoop zo verder te reizen door Europa. Voor de snelwegen rond de grens is de kans op files dus weer een stuk groter en voorlopig willen ze de controles ook nog niet weg gaan halen. Duitsland laat ze sowieso staan tot eind februari en Oostenrijk mogelijk nog langer.

“Zolang de Europese Unie haar buitengrenzen niet kan bewaken, zullen we in Oostenrijk zelf maatregelen moeten nemen. Voor onze binnenlandse veiligheid is het essentieel dat we weten wie ons land binnenkomt, we willen daarbij geen enkel risico nemen,” aldus de Oostenrijkse minister van Buitenlandse Zaken.

In Oostenrijk vinden ze dat Europa snel met een oplossing moet komen en zolang er niks gebeurd blijven de controles staan. De incidenten rondom Innsbruck tijdens Oud & Nieuw, waarbij meerdere vrouwen zijn aangerand door mensen met een Noord-Afrikaanse afkomst, maken het er natuurlijk niet beter op.

Voor de wintersporters betekent het dat je bij het naar huis rijden vanuit Oostenrijk en Zwitserland rekening moet houden met flinke files rondom de grens. Zeker als er veel vrachtverkeer over de grens moet is de kans groot dat de douaniers veel voertuigen van de weg moeten plukken en dus gaan de files ook weer groeien. Bereid je dus maar voor!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws