Nieuws - 2 november 2017   15:34 Nooit meer je ski’s of snowboard waxen met DPS Phantom?

Door:

Langlaufers kunnen het al even doen zonder ooit nog te waxen, maar als het aan DPS ligt dan zijn de skiërs en snowboarders de volgende. Gooi je waxgear volgens DPS dus maar weg, als we hen mogen geloven hoef je het niet meer te doen! 

Nooit meer waxen? Het klinkt te goed om waar te zijn! En om het nog mooier te maken, het zijn geen speciale ski’s of boards die je nooit meer zou moeten waxen, het kan op iedere ski toegepast worden. DPS noemt de technologie ‘Phantom’ en je moet het één keer op je belag aanbrengen, daarna blijven je ski’s forever glijden zonder te plakken. Althans, zo zou het moeten zijn.

Eerlijk is eerlijk, we zijn in eerste instantie best een beetje sceptisch over deze technologie. Phantom hoeft slechts één keer aangebracht te worden en vervolgens zou het helemaal door in je belag moeten doordringen en niet alleen op de oppervlakte zoals dat met normale wax het geval is. Het spul bestaat uit een ‘fluoro composiet materiaal’ dat presteert onder alle omstandigheden. Koud, warm, ijzig of slushy, het zou allemaal niet uit moeten maken. Volgens DPS zijn de prestaties even goed als een verse waxbeurt en dat dus altijd en op ieder moment.

Hier eindigt het verhaal niet, want om het nog mooier te maken: Phantom is ontworpen om de hele dikte van je belag te doordringen waardoor je zelfs na een grote onderhoudsbeurt, waarin je belag geschuurd wordt, niks opnieuw aan hoeft te brengen. Oftewel, je hoeft écht niks meer te doen!

Het grote voordeel is volgens DPS aan de ene kant dat je nooit meer geld uit hoeft te geven aan wax, maar ook de prestaties zijn volgens de makers een grote plus. Doordat je geen verschil merkt tussen een vers geprepareerde ski en eentje die al weken gebruikt is, heb je altijd ‘de perfecte feeling’. Alleen onder hele koude omstandigheden zou Phantom iets minder presteren dan de juiste wax voor koude omstandigheden, maar die wax heeft dus weer als nadeel dat je na een paar dagen weer aan het werk moet.

De focus voor dit product ligt duidelijk op de freeride markt en iets minder op de keiharde performance kant van het wintersporten. Racers zullen nog altijd beter af zijn met speciale wax voor de omstandigheden die je die dag tegen komt, maar voor de normale consument zou het de ideale oplossing moeten zijn. Overigens geeft DPS aan dat het milieu effect ook niet te onderschatten is, aangezien Phantom over de levensduur van een ski voor veel minder chemische troep zorgt. Wax met fluoride komt in grote hoeveelheden op de sneeuw terecht en dat vervolgens weer in het water, wat weer nadelige effecten heeft op de natuur.

Phantom klinkt in ieder geval als een echt gat in de markt, maar het zal nog moeten blijken of het daadwerkelijk werkt. DPS heeft er in vertrouwen in, ze zijn nu begonnen met een Kickstarter campagne waarmee ze $35.000 op wilde halen. Binnen een dag zaten ze al dik boven de $45.000, dus het product gaat sowieso op de markt komen! De campagne backen is nog steeds mogelijk, voor $80,- heb je de early bird te pakken en krijg je in januari Phantom in huis, genoeg voor één set ski’s of een snowboard. De grote vraag is, ga jij er eentje kopen of vertrouw je de boel niet?

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws