Nieuws - 21 januari 2016   18:23 Noord-Korea claimt ‘katervrije alcohol’ uitgevonden te hebben

Door:

Riiight… Ruik je dat? Het ruikt een beetje naar bullshit! De Noord-Koreanen komen wel vaker met nogal eehm, ‘bijzondere’ claims voorbij zetten, maar deze heeft toch onze interesse gewekt. Ze zeggen alcohol te hebben waar je geen kater van krijgt! 

De dagen dat je ‘s ochtends je bier nog aan het opboeren bent terwijl je al in de lift zijn voorbij, althans als we deze claim moeten geloven. Wetenschappers in Noord-Korea zeggen ‘s werelds eerste katervrije alcohol te hebben gemaakt waar je wel behoorlijk dronken van zou kunnen raken. Hoe het werkt? Geen idee!

Volgens de Noord-Koreanen heeft de drank een alcoholpercentage van 30 tot 40 procent maar wordt je de volgende dag niet wakker met hoofdpijn of een droge muil. Het drankje gaat door het leven als Koryo Liquor en het smaakt als een mengelmoes van Sake en Ginseng.

Sake ken je natuurlijk wel, deze rijstwijn wordt in grote hoeveelheden geschonken bij een gemiddeld sushi restaurant. Ginseng is een zeer populair geneesmiddel in Azië en dit zou het magische onderdeel voor de katervrije drank moeten zijn. Hoe het precies werkt willen de Koreanen niet laten weten. Wel is de drank een “nationale wetenschappelijke en technologische hit die zeer gewaardeerd wordt door experts vanwege zijn smaak,” aldus de Noord-Koreanen zelf. Die experts komen ook uit Noord-Korea, dus vul zelf maar in hoe betrouwbaar die claims zijn.

Wij zijn in ieder geval benieuwd naar dit magische goedje, want die vette kater na een episch avondje après-skiën zorgt toch altijd weer voor de nodige opstart problemen in de ochtend! Misschien moeten we dan toch een keer een trip boeken naar Masik Pass om dit spul uit te proberen…

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws