Nieuws - 14 mei 2019   11:39 Noord-Korea gaat een vierde skigebied krijgen

Door:

Cancel je trips naar de Alpen en hang maar vast een portret van Kim Jong-Un op. Noord-Korea gaat verder, er komt een vierde skigebied bij! 

Kim Jong-Un is een groot fan van wintersport en dat zal je weten ook! Het eerste skigebied is al volledig up and running, maar daar gaat het niet bij blijven. Twee gebieden zijn nog in ontwikkeling en Kim Jong-Un wil doorpakken. Een vierde skigebied staat nu op de planning!

Het gaat om een locatie in de Yangdok regio en Kim Jong-Un heeft daar zelf over aangegeven dat deze locatie zich perfect leent voor een skigebied gezien de geologische condities en het weer. Oftewel, de scheppen gaan in de grond en er komt een nieuw skigebied bij.

Masik Pass, ook wel bekend als Masikryong Ski Resort, is al een paar jaar geopend en op dit moment zijn Samjiyon en Kanggye nog in ontwikkeling. Noord-Korea wil van die laatste twee gebieden een ‘multi purpose’ gebied maken waarmee het land zich verder open kan stellen naar de buitenwereld. Overigens hebben ze nog behoorlijke uitdagingen als het aankomt op bijvoorbeeld skiliften, die moeten gezien de sancties namelijk via allerlei rare constructies met China geïmporteerd worden.

Hoe het nieuwe skigebied eruit komt te zien is nog maar de vraag, aangezien in Kanggye bijvoorbeeld ook maar een sleeplift en een tapijtlift staan. Niet echt een groot skigebied dus! In Masikryong hebben ze wel meer liften, daar staat zelfs een oude gondel uit Oostenrijk.

Kim Jong-Un is zelf overigens een groot liefhebber van wintersport, nadat hij in zijn studententijd in Zwitserland heeft gewoond. Daar is hij in contact gekomen met de sport en nu hij de grote leider van Noord-Korea is, staat niets hem in de weg om dit verder te ontwikkelen.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Een extreem lome zondag hoort wel een beetje bij deze tijden. Toch? Die maken we even helemaal. compleet voor je met een dosis WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws