Nieuws - 17 januari 2018   15:20 Noord-Korea stuurt 230 cheerleaders naar Pyeongchang 2018

Door:

Met een beetje geluk mogen er in totaal twee Noord-Koreaanse atleten naar de Olympische Spelen in Zuid-Korea, maar toch komt er een flinke delegatie aan in Pyeongchang. Ze sturen 230 cheerleaders die kant op! 

Als de kunstschaatsers van Noord-Korea dan nog niet kunnen winnen, weten wij het ook niet meer. 230 cheerleaders voor 2 atleten, dat is geen slechte score! Toch is het wel een heel bijzonder teken dat sport écht verbroederd, want beide Korea’s zijn voor het eerst sinds jaren weer fatsoenlijk met elkaar in gesprek.

Naast de 230 cheerleaders die meegaan, zijn er namelijk nog een aantal andere zaken besproken, vlak voor de start van de Spelen. Beide Korea’s willen namelijk gezamelijke ‘culturele evenementen’ organiseren tijdens de Spelen, evenals de mogelijkheid om de pistes van het Noord-Koreaanse skigebied Masik Pass te gebruiken als trainingslocatie.

Zuid-Korea heeft zelfs voorgesteld om de atleten uit Noord-Korea én Zuid-Korea onder één vlag naar binnen te laten tijdens de openingsceremonie in Pyeongchang. Inmiddels is naar buiten gekomen dat dit ook daadwerkelijk gaat gebeuren, ze gaan een witte vlag voeren met daarop het silhouette van beide Korea’s in het blauw.

Verder is er nog een optie om Noord-Koreaanse ijshockeyvrouwen mee te laten doen in het Zuid-Koreaanse team. De Zuid-Koreanen hebben zich namelijk al geplaatst, terwijl dat voor de Noord-Koreanen onmogelijk lijkt te zijn. De trainer van het Zuid-Koreaanse team is er zelf niet heel positief over en het is dan ook de vraag of het gaat gebeuren, aangezien het Zuid-Koreaanse team aardig op elkaar is ingespeeld.

Zuid-Korea heeft bovendien plannen om in februari, rondom het Chinese Nieuwjaar, weer aan familie hereniging te gaan doen. Dit project is de afgelopen jaren meerdere keren stopgezet en weer gestart, met als intentie om families die opgebroken zijn door de Koreaanse oorlog weer voor een dag met elkaar te herenigen. Ook hier zal eerst nog een beslissing over moeten vallen!

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws