Dé winterse lifestyle website van de BeNeLux!

Meld je gratis aan!

Olympische Winterspelen
Noord-Koreanen doen mee aan Olympische Spelen in Zuid-Korea

Gepost op

Een echt charme offensief kunnen we het niet noemen, maar het is in ieder geval een stap in de goede richting. Beide Korea’s hebben toch ergens een soort van overeenkomst gevonden en de Noord-Koreanen gaan dit jaar gewoon naar de Olympische Winterspelen! 

Met alle hoog oplopende spanningen en dreigingen over een kernoorlog, stond het meedoen van de Noord-Koreanen bij de Spelen in Zuid-Korea behoorlijk op de tocht. Nu, ongeveer een maand voordat de Spelen gaan beginnen, zijn de beide Korea’s toch weer een stukje dichter bij elkaar gekomen en mogen de Noord-Koreanen gewoon aan de start verschijnen.

In de nieuwjaarsspeech van Kim Jong-Un kaartte de leider al aan dat hij graag zou zien dat de Noord-Koreanen mee zouden mogen doen bij de Olympische Spelen en inmiddels zijn er besprekingen geweest tussen beide landen in de DMZ, het neutrale stuk land op de zwaarbewaakte grens tussen beide landen.

De spanningen waren ook tijdens die gesprekken hoog, maar toch is er een overeenkomst gekomen tussen beide landen over de deelname. Verschillende landen zijn zelfs al zo ver dat er allerlei noodplannen klaar liggen mocht Kim Jong-Un rare fratsen uit gaan halen, maar die spanning lijkt nu iets te zakken. Overigens is het nog maar de vraag hoeveel Noord-Koreanen naar de zuiderburen af gaan reizen, aangezien er nog maar twee Noord-Koreanen de internationale kwalificatie eis hebben gehaald.

Ryom Tae-Ok en Kim Ju-Sik, twee kunstschaatsers, hebben die eis in de pocket maar hebben de deadline voor een Olympische inschrijving gemist omdat er zoveel onduidelijkheid was. Nu is die deadline verschoven en mogen die atleten in ieder geval af gaan reizen. Waarschijnlijk zullen ze wel samen met een hele lading beveiliging richting Zuid-Korea gaan, omdat de Noord-Koreanen zullen vrezen voor ontsnappingspogingen. Er liggen nog een paar kansen bij het short-track schaatsen en de langlauf onderdelen, maar hier is nog niets over bekend.

Er zijn nog geen reacties. Je bent de eerste!

Reageer