Nieuws - 11 april 2019   10:34 Novak Djokovic: “Successen met tennissen mede dankzij wintersport”

Door:

Kijk, nog meer redenen nog om op de latten te gaan staan! ‘s Werelds beste tennisspeler, volgens de ranglijst, wijdt een groot deel van zijn succes binnen het tennissen aan het feit dat hij regelmatig in de sneeuw te vinden is! 

Als een wereldkampioen zegt dat wintersporten goed voor je is, wie zijn wij dan om dat onderuit te halen? Novak Djokovic staat op dit moment nummer één op de wereldranglijst en de Servische tennisser komt zelf uit Kopaonik, wat het grootste skigebied van heel Servië is.

“Het was heel normaal om in de sneeuw te staan. Ik ben opgegroeid in de bergen, het heeft me zeker geholpen om mezelf te vormen als persoon en als tennisser.” Het vele skiën heeft hem zijn flexibiliteit gegeven op een jonge leeftijd en daar heeft hij veel aan gehad tijdens de tennis wedstrijden, maar hij geeft ook aan dat het hem mentaal sterker heeft gemaakt en ja, dat kan je als topsporter wel gebruiken!

Hoewel veel topsporters in hun contracten hebben staan dat ze geen extreme sporten mogen beoefenen, heeft Djokovic er alles aan gedaan om dit soort clausules uit z’n contracten te weren zodat hij tijdens de winter zoveel mogelijk winterse meters kan maken.

Dit staat overigens in behoorlijk contrast met de andere tennisster, Roger Federer. De geboren Zwitser heeft aangegeven dat hij al meer dan 10 jaar niet op de latten heeft gestaan omdat hij bang is voor ernstige blessures.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

WTF

14 juli 2019

Zondag WTF #338

Weer een zondag dichterbij de wintermaanden, ook al duurt het nog erg lang. Het is chilltime met een bunch aan WTF voor je klaar staan!  Lees Meer…

Het was toch zomer? Met deze afkoeling gaan we bijna denken dat de winter er weer aan zit te komen. Anyway, het is chill time met de zondag WTF!  Lees Meer…

Meer Nieuws