Nieuws - 15 januari 2019   7:49 Obertauern getroffen door twee lawines, hotel geraakt door sneeuwmassa

Door:

Direct vanuit de sneeuwstorm kunnen we zelf beamen dat het een hele bijzondere winter is tot dusver. In Obertauern zijn meerdere lawines los gekomen en één heeft zelfs een hotel getroffen! 

Op het moment van schrijven zitten we zelf in het Oostenrijkse Obertauern en het stormde dan ook als een gek. Die storm heeft zo z’n gevolgen gehad, aangezien er al twee zware lawines naar beneden zijn gekomen.

Hotel

De eerste kwam een nacht geleden naar beneden, toen een hotel spontaan getroffen werd door een stoflawine van 20 meter breed. Die lawine liet een sneeuwpak van dik vijf meter achter en gelukkig zijn er geen gewonden gevallen. Het hotel heeft wel de nodige schade opgelopen.

Enkele ramen zijn volledig uit z’n verband getrokken en dat terwijl de hoteleigenaar aangaf dat deze ramen juist lawinebestendig zouden zijn. De ramen inclusief kozijnen werden door de druk volledig weg geklapt, maar gelukkig is er dus niemand gewond geraakt. De hoteleigenaar zelf gaf ook aan dat dit nou eenmaal hoort bij zulke bizarre sneeuwval.

Snowboarder

Terwijl gisteren in Obertauern lawinecijfer 5 actief was, heeft een snowboarder toch een lawine van 300 meter breed in gang weten te zetten. Een 32-jarige snowboarder was bezig aan een afdaling op een zuidhang buiten de pistes toen de sneeuwmassa los wist te komen.

De lawine die hij in gang wist te zetten kwam ook dicht bij het dorp, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt, ook de snowboarder zelf niet. De lawine is uiteindelijk over een klein stukje piste komen rollen, maar gelukkig is er dus niemand daadwerkelijk in gevaar gekomen.

De 32-jarige snowboarder hangt overigens wel een aanklacht boven het hoofd, omdat met deze condities buiten de geopende pistes komen simpelweg heel erg gevaarlijk is. Hij zal waarschijnlijk voor moeten komen om zich te verantwoorden.

in Obertauern is de bergpas overigens volledig afgesloten vanwege het lawinegevaar. Later vandaag zal bekeken worden of de pas toch nog geopend kan worden.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws