Nieuws - 25 juni 2020   10:40 Obertauern verhoogt prijzen van skipassen, lokale horeca niet tevreden

Door:

Het Oostenrijkse skigebied Obertauern heeft alvast zijn prijzen bekend gemaakt voor het aankomende wintersportseizoen en zoals ieder jaar zijn die weer eens opgehoogd. De lokale horeca is daar alles behalve blij mee! 

In heel Oostenrijk stijgt de prijs van een skipas gemiddeld gezien 4% per jaar, maar voor komend seizoen is er natuurlijk nog heel erg veel onduidelijk door de coronacrisis. De toeristische sector in het Alpenland zal daar zeker nog lange tijd last van hebben en het is nog maar de vraag of de skigebieden volledig normaal kunnen draaien tijdens de winter, of dat er wellicht toch extra maatregelen komen door een mogelijke tweede virusgolf. Ondanks die onzekerheid heeft Obertauern zijn prijzen gewoon geïndexeerd en gaan ze dus omhoog.

Een zes-daagse skipas kostte afgelopen seizoen €254,- en komend jaar ga je €264,50 betalen. Dik 4% duurder dus. De lokale horeca is daar niet blij mee, omdat ze vinden dat het skigebied hiermee een verkeerd signaal geeft voor toeristen in deze vreemde tijden.

Kritiek

Hotelier Hans Gruber heeft aan de bel getrokken bij het liftbedrijf, maar die blijven bij hun standpunt. “We hebben geprobeerd om in te grijpen, maar onze pogingen zijn gefaald”, aldus Gruber tegenover Krone.at. “In deze tijden van Corona moet je voorzichtig zijn met prijzen, toeristen gaan dit niet prettig vinden.” Gruber staat hierin niet alleen, veel uitbaters van de lokale horeca zijn bang dat de hogere prijzen en de onzekerheid mensen af gaan schrikken, waardoor het seizoen wel eens heel zwaar zou kunnen worden.

De CEO van de Bergbahnen Obertauern, Peter Bogensperger, heeft tegenover Krone.at aangegeven dat deze prijsstijging in perspectief gezet moet worden. “We moeten blijven kijken naar de prijsontwikkelingen om ons heen. We zijn goedkoper dan andere regio’s.” Hiermee doelt hij onder andere op Ski Amadé, waar de prijs voor zes dagen op €286,- ligt.

Walter Veit, vice-president van de Oostenrijkse Hoteliersvereniging, is het ook niet eens met het verhogen van prijzen. “We krijgen hierdoor een algehele inflatie van meer dan 1,8%. Dit is een zeer slecht teken voor onze gasten.”

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws