Nieuws - 1 oktober 2019   20:00 Officieel: Dit zijn de GoPro HERO 8 Black en HERO MAX camera’s

Door:

Eigenlijk wisten we het al even, maar nu is er dan toch een officiële aankondiging geweest. GoPro heeft z’n nieuwe camera’s gepresenteerd! 

Na de gelekte productdetails bleef er weinig nieuws meer over voor GoPro, maar vandaag was daar dan toch de dag. GoPro heeft z’n nieuwe producten gepresenteerd voor het aankomende seizoen en zoals verwacht zijn het er twee geworden: De GoPro HERO 8 Black en de GoPro HERO MAX.

HERO 8 Black

Het is inmiddels een beetje een zekerheidje vergelijkbaar met Apple, ieder jaar komt er weer een nieuwe versie uit. Dit jaar is daarin niets anders voor GoPro! De HERO 8 Black is het nieuwe paradepaardje in de ‘normale’ camera reeks en deze keer heeft GoPro niet veel veranderd aan de lenzen of de beeldsensor, maar juist aan de zaken daar omheen.

De nieuwe killer feature van de HERO 8 Black ten opzichte van z’n voorganger is namelijk de behuizing. De case van de HERO 8 Black is aangepast en dat is om plek te maken voor de nieuwe Media Mod, die los in de verkoop gaat.

Media Mod

De Media Mod is de nieuwe ‘hub’ voor allerlei accessoires die je op je GoPro kan bevestigen en daar heeft GoPro er zelf ook al een paar voor gepresenteerd. In de basis beschikt de Media Mod over een verbeterde microfoon, een extra aansluiting voor een microfoon, een HDMI poort en twee flitsschoenen. Die flitsschoenen worden vervolgens weer gebruikt voor de twee accessoires die GoPro heeft laten zien:

GoPro HERO 8

Display Mod

Op de bovenste flitsschoen kan je de Display Mod bevestigen, dat een extra scherm geeft en deze is vooral gemaakt voor vloggers en selfie liefhebbers. Door het flip-up scherm kan je namelijk direct zien wat je aan het shooten bent en heb je de mogelijkheid om je settings aan te passen.

GoPro HERO 8

Light Mod

De Light Mod is een LED lamp die volgens GoPro ‘erg krachtig’ is en je dus voor die donkere dagen een extra dosis verlichting geeft.

GoPro HERO 8

Camera

De camera zelf heeft overigens geen vernieuwingen gekregen ten opzichte van de HERO 7 Black. Oftewel, de sensor is exact hetzelfde, de beeldkwaliteit is exact hetzelfde en de resoluties zijn exact hetzelfde.

Wel heeft GoPro gesleuteld aan de software voor deze camera en hebben ze de Hypersmooth stabilisatie verder verbeterd. Daarnaast hebben ze ‘Digital Lenses’ toegevoegd waarmee je kan switchen tussen verschillende gradaties van digitale zoom, waaronder eentje zonder verstoring van de groothoek lens. Deze zijn echter wel volledig digital en deze zoom gaat dus ten koste van of je beeldkwaliteit, of je resolutie.

Prijs en beschikbaarheid

De nieuwe GoPro HERO 8 Black is vanaf 15 oktober te koop en krijgt een adviesprijs van 430 euro. De Media Mod en Display Mod zijn vanaf december beschikbaar en kosten 80 euro per stuk, terwijl de Light Mod ook moet wachten tot december en een prijskaartje van 50 euro heeft gekregen.

HERO MAX

Ook de aankondiging van de HERO MAX komt niet uit de lucht vallen en deze camera vervangt de GoPro Fusion als 360-graden camera in de line-up.

Voor het schieten van deze beelden heeft de HERO MAX twee lenzen en twee beeldsensoren aan boord en daarmee schiet de camera 360-graden beelden met een resolutie van 5,6K. Daarnaast heeft GoPro deze keer 6 microfoons verwerkt in de camera waarmee ‘surround sound’ opgenomen kan worden, al is het even de vraag hoe goed de kwaliteit van deze mic’s gaat zijn.

De HERO MAX heeft aan de achterkant een full-color LCD scherm waarmee de beelden bekeken kunnen worden en waarmee je de instellingen kan bereiken. Overigens is de HERO MAX niet compatibel met de Mod’s zoals die op de HERO 8 Black gaan verschijnen.

GoPro HERO 8

Actioncam

Deze camera is overigens ook te gebruiken als ‘reguliere’ actioncam door een enkele lens in te zetten, dit kan door een speciale modus. Hierbij is de maximale resolutie wel beperkt tot 1440p met 60fps, waardoor de HERO MAX het in dat opzicht dus aardig aflegt ten opzichte van de HERO 8 Black.

Prijs en beschikbaarheid

De GoPro HERO MAX gaat vanaf 24 oktober in de verkoop en heeft een adviesverkoopprijs gekregen van 530 euro.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws