Nieuws - 20 september 2018   16:52 Officieel: Dit zijn de nieuwe GoPro HERO7 Black, Silver en White camera’s

Door:

De lading geruchten van afgelopen week hadden het aardig bij het juiste eind. GoPro heeft vandaag drie nieuwe camera’s aangekondigd waarbij de HERO7 Black de grootste stap maakt. Zeg goodbye tegen shaky video, als we GoPro mogen geloven! 

De geruchten waren hardnekkig en eigenlijk was het hele zaakje al volop uitgelekt. Maar goed, nu is het dus officieel! De nieuwe GoPro HERO7 serie is aangekondigd en GoPro wilt hiermee een grote stap zetten ten opzichte van de oudere modellen.

GoPro HERO7 Black

GoPro HERO7

Als we het over het paradepaardje hebben, dan is de tekst ‘HyperSmooth’ dé killer feature. Deze digitale beeldstabilisatie is vele malen beter dan wat GoPro tot nu toe heeft weten te produceren en eerlijk is eerlijk, de beelden die we hebben kunnen zien er verdomd goed uit. Omdat het hier om digitale stabilisatie gaat, zit er wel een aardige kanttekening aan.

HyperSmooth

De beeldstabilisatie kan namelijk alleen ingeschakeld worden op 960p, 1080p of 1440p resoluties, terwijl de GoPro HERO7 Black ook kan filmen in 2,7K en 4K resoluties. Dit is ook niet heel gek, aangezien de digitale beeldstabilisatie eigenlijk een volledige 4K opname maakt en daar een gestabiliseerd beeld uitsnijdt, waardoor je dus wel een lagere resolutie over moet houden.

Volgens de eerste tests lijkt het goed te werken, maar critici geven aan dat het nog steeds niet écht een gimbal kan vervangen aangezien je toch nog wat schokkerigheid kan ervaren, omdat het geen optische stabilisatie is.

Links: Normale video – Rechts: HyperSmooth video

HyperSmooth ligt ook aan de basis van de nieuwe functie TimeWarp, die gestabiliseerde time- en hyperlapse video’s mogelijk maakt. Een leuk effect dat er zeker goed uit kan zien, maar niet bepaald een gigantische killer feature, zeker niet als je zelf handig bent met wat editing software.

Andere verbeteringen

De HERO7 Black ziet er aan de buitenkant vrijwel hetzelfde uit als z’n voorganger, al is de behuizing iets donkerder om z’n ‘Black’ naam waar te maken. Volgens GoPro is er een hoop intern verbeterd, zo is bijvoorbeeld de microfoon aangepakt om minder ruis en schokkerige geluiden op te nemen. Ook de specifieke uitsparingen om water af te voeren zijn opnieuw ontworpen en ook de gebruiksinterface van het scherm aan de achterkant is sterk verbeterd.

Verder heeft GoPro zoals de geruchten al aangaven de mogelijkheid voor livestreaming ingebouwd. Facebook wordt direct ondersteund, maar ieder programma/website die het RMTP streaming protocol ondersteund kan direct gevoed worden met de beelden van de nieuwe HERO7 Black.

Specs

De specificaties van de nieuwe HERO7 Black zijn als volgt:

12MP Foto’s
4K 60fps, 1080p 240FPS
Waterdicht tot 10 meter zonder case
Voice control
Touch Screen
8x Slomo
GPS
HDR opnames
HyperSmooth Video
Livestreaming
Indicatiescherm aan de voorkant
Verwisselbare accu
Verwisselbare lens

Kosten: €429,99

GoPro HERO7 Silver

GoPro HERO7

De Silver edition is terug! Deze ietwat goedkopere variant van de GoPro HERO7 Black mist een paar functies, maar kost uiteraard ook minder geld. HyperSmooth heeft zijn weg niet gevonden richting deze camera evenals de mogelijkheid voor HDR opnames, live streaming en het indicatiescherm aan de voorkant. Verder blijven de basisfuncties hetzelfde en heeft GoPro een limiet gesteld op 4K met 30 FPS.

Specs

10MP Foto’s
4K 30FPS, 1080p 120FPS
Waterdicht tot 10 meter zonder case
Voice Control
Touch Screen
2x Slomo
GPS
WDR opnames (Wide Dynamic Range)

Kosten: €329,99

GoPro HERO7 White

GoPro HERO7

Tot slot, het ‘budget’ model van GoPro. De HERO is gesneuveld en maakt plaats voor de HERO7 White. Toegegeven, dit maakt de namen wel iets duidelijker aangezien de eerste camera van GoPro ook als HERO door het leven ging. Het is dus vrij simpel. Hoe lichter de kleur, hoe goedkoper de camera is en hoe meer de camera is uitgekleed. Net als bij de Silver mist de HERO7 White een scherm aan de voorkant en zijn de opname mogelijkheden nog wat verder beperkt. Maar hey, daarvoor is het dus ook de goedkoopste variant!

Specs

10MP Foto’s
1080p 60FPS
Waterdicht tot 10 meter zonder case
Voice Control
Touch Screen
2x Slomo

Kosten: €219,99

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws