Nieuws - 4 september 2019   20:56 Officieel: Marcel Hirscher stopt met wedstrijden

Door:

Het is officieel, de Oostenrijkse legende heeft een punt achter z’n carrière gezet. Marcel Hirscher stopt met skiën! 

Het zat er al een tijdje aan te komen, maar vandaag heeft Hirscher het officieel bekend gemaakt. Tijdens een persconferentie die live uitgezonden werd op de Oostenrijkse televisie heeft Hirscher aangegeven dat hij per direct stopt met wedstrijden.

“Ja, vandaag is de dag waarop ik mijn actieve loopbaan beëindig. Nu het bekend is, voel me lichter”, aldus Hirscher tijdens de conferentie. Deze beslissing komt na een ongekende succesvolle periode, waarin hij acht keer op rij de Overall World Cup titel wist te claimen.

De belangrijkste reden voor zijn keuze is het feit dat hij vrijwel constant druk voelde. “Door de jaren heen voelde ik altijd druk. De best van de skiclub zijn, de beste van de omgeving, de beste van Oostenrijk.” Hirscher heeft naar eigen zeggen alles gewonnen wat hij wilde winnen en hij heeft aangegeven ontzettend dankbaar te zijn voor alle kansen die hij heeft gekregen, maar daarnaast is het naar eigen zeggen tijd voor een nieuw hoofdstuk in zijn leven.

Geruchten

De geruchten rondom zijn vertrek gingen overigens al een aardige tijd rond. Na zijn laatste wedstrijd gaf hij een emotioneel interview die de geruchtenmolen al aan heeft gezwengeld en toen hij aangaf dat er een persconferentie zou komen ging het helemaal snel. Daarnaast was Hirscher al geruime tijd niet aanwezig bij verschillende trainingsmomenten.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws