Nieuws - 30 januari 2020   9:43 Olympisch Testevent en World Cup in China afgelast wegens coronavirus

Door:

De ziekte die het nieuws weet te domineren heeft nu ook de wintersportwereld bereikt. Eigenlijk zouden er in februari World Cup wedstrijden op de planning staan, maar die zijn nu afgelast! 

Eigenlijk zouden op 15 en 16 februari World Cup competities gepland staan in Yanqing, China, waarmee de FIS tevens een test event voor de Olympische Spelen van 2022 neer zou zetten. Nu het coronavirus echter de hele wereld in z’n greep houdt, is besloten om deze competitie niet door te laten gaan.

De keuze is gemaakt na uitvoerig overleg tussen de Chinese skibond, de FIS en de lokale organisatie in Yanqing. De wedstrijd gaat definitief niet door en daarmee is het eerste testevent voor de alpineskiërs dus van de baan.

Risico laag

Hoewel voor de regio Yanqing geldt dat het risico op besmetting met het coronavirus erg laag is, wil China toch echt geen risico’s nemen. Ze doen er op dit moment alles aan om de verspreiding van het virus tegen te gaan en dat betekent al dat bijvoorbeeld het vliegverkeer voor een groot deel aan banden ligt, waardoor een grote migratie van het hele World Cup circus richting China nu niet echt goed in het plaatje past.

In de regio van Yanqing zijn tot dusver ook geen meldingen binnen gekomen van mensen die besmet zouden kunnen zijn geraakt met het coronavirus, maar de bonden stellen dat atleten zich veilig moeten voelen en zich volledig op de wedstrijd moeten kunnen focussen. De kans op een potentieel dodelijke ziekte gooit toch wel een aardige schaduw over de wedstrijd, waardoor de kans ook groot is dat er geen volwaardig veld aan de start zal staan.

Gerelateerde posts:

Meer Nieuws:

Meer Nieuws